Giresunlular Gaziosmanpaşa’da Tekrar Yola Koyuldu

Gaziosmanpaşa Giresunlular Derneği’nin bugün yapılan olağanüstü genel kurulunda başkan değişti.

Giresunlular Gaziosmanpaşa’da Tekrar Yola Koyuldu
 Gaziosmanpaşa Giresunlular Derneği’nin bugün yapılan olağanüstü genel kurulunda başkan değişti. Gazeteci Yazar Murat Aydın’ın başkanlığını yaptığı derneğin başkanlığına iş adamı Mehmet Halil Hayta seçildi. Gaziosmanpaşa Diyaliz Merkezi Eğitim Salonunda yapılan toplantıya dernek üyeleri ile bölgede bulunan dernek başkanları katıldı. Mütevazı bir kalabalığın iştirak ettiği genel kurulda eski yönetim ibra edilirken yeni yönetim de “vira bismillah” dedi.

 Dernek Başkanı Murat Aydın yaptığı konuşmada “bu güne kadar yaptığımız işleri yeterli görmüyoruz. Ancak bu tür faaliyetlerin nasıl yapılacağını bu salonda bulunan herkes biliyor. Mütevazı bütçelerle 6-7 sayı Giresun bülteni yayınladı. bu bültende sadece kendi faaliyetlerimizi değil bölgemizde bulunan tüm derneklerimizin faaliyetini yayınlayarak tüm İstanbul’un duymasını sağladık. Özellikle kadın kollarımız çok başarılı çalışmalara imza attı. Her 15 günde bir toplanarak kendi kültürümüze nasıl sahip çıkıldığını cümle aleme gösterdiler.

 Dernek olarak belirli bir siyasetin güdümünde olmadık. Ancak siyaset yapan bütün arkadaşlarımıza bölgemizde bulunan Giresunluların potansiyeli ölçüsünde destek olmaya çalıştık.  Bunda da başarılı olduğumuza inanıyoruz. Mahallelerde birden fazla Giresunlu muhtar adayı olmaması için azami gayreti gösterdik; bunda da başarılı olduğumuza inanıyoruz.

 Bu yaz “Haydi Dostlar Giresun’a” kampanyası düzenleyerek Giresun ve ilçelerini kapsayan üç günlük bir gezi yaptık. Giresunlu olmayan ancak Giresun dostu olan bu insanlar Giresun’u ve Giresunluları çok sevdiler. Bu duygu ve düşüncelerini yerel ve ulusal medyada geniş yazılarla ve fotoğraflarla anlatarak Giresun’un tanıtımına katkı sağladılar” dedi. Murat Aydın, yapılanın görev değişimi olduğunu belirterek “üzerime hangi yük düşüyorsa sonuna kadar yapmaya hazırım” diyerek görevi Mehmet Halil Hayta’ya devretti.

 Mehmet Halil Hayta da yaptığı konuşmada derneği kuran ve bugüne kadar bu yükü omuzlayanlara teşekkür ederek derneği istişare ile yöneteceklerini bu yüzden 6 kişilik danışma kurulu ve bölgede bulunan dernek başkanlarından oluşan 20 kişilik istişare kurulu oluşturduklarını söyledi. Hayta “bu iş bizim tek başımıza yapacağımız bir iş değildir. Burada bulunan bütün hemşerilerimin desteği bizim için lazımdır. Sizlerden destek talep ediyorum” dedi. Hayta daha sonra dernek için merkezi bir yerde lokal de olabilecek bir merkez arayışları olduğunu hatırlattı.

 

Tirebolu Dernekler Federasyonu kurucuların İbrahim Balcıoğlu, eski yönetime teşekkür ederek yeni yönetime başarılar diledi. “Gaziosmanpaşa Giresunlular Derneği, ilçemizde bulunan Giresun potansiyelini sonuna kadar kullanmalıdır. Bu potansiyel boş yere heba edilmemeli ve gerektiği şekilde kullanılmalıdır” dedi. Sultangazi Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Kurucu ise “dernek sayısı bakımından hem Gaziosmanpaşa’da hem de bütün İstanbul’da önde gelen illerden biriyiz. Bu sadece rakamlarda kalmamalı ve gücümüz en iyi şekilde temsil edilmelidir. Zaman zaman meydana gelen olumsuzluklara aldırmadan bütün gücümüzle birlik beraberliğimizi sağlamak için gayret etmeliyiz” dedi.


Haber: İbrahim Balcıoğlu
Fotoğraf: Ali Şükrü Kara

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209