İSTANBUL MUHTARLARI DAYANIŞMA DERNEĞİ'NDEN BAŞKAN ALTINOK ÖZ'E PLAKET

İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altın Öz’e muhtarlara verdiği ve göstermiş olduğu ilgiden dolayı plaket verdi.

İSTANBUL MUHTARLARI DAYANIŞMA DERNEĞİ'NDEN BAŞKAN ALTINOK ÖZ'E PLAKET
 İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği (İMDD) aylık yönetim kurulu toplantısını  Kartal Belediyesi Ekolojik Eğitim Çadırı’nda gerçekleştirdi. Toplantıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediyesi Meclis üyeleri, mahalle birim başkanları, İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Başkanı Selami Aykut, Anadolu Yakası Bölge Başkanı Soner Eker, Kartal Muhtarları Dernek Başkanı Salim Coşar, Kartallı muhtarlar ve 39 ilçenin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 Toplantıda konuşan  İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Başkanı Selami Aykut, muhtarlara verdiği destekten dolayı Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ederek şöyle konuştu:  “Muhtarlar ilçelerinde çok önemli görevleri üstlenmişlerdir. Muhtarlar mahallerindeki sorunları yerel yönetim ve idarecilerle çözüme ulaştırmaya çalışıyorlar. Kartal’da muhtarlarımızı, belediyeyi ve meclis üyelerini bir arada görmek bizleri gururlandırdı. Bundan dolayı Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Demokrasinin en köklü unsuru muhtarlardır

İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Başkanı Selami Aykut’un konuşmasının ardından söz alan Başkan Altınok Öz ise demokrasinin en köklü unsurunun muhtarlar olduğunu vurguladı.

Demokrasinin temelinin muhtarlar olduğunu ifade eden Başkan Altınok Öz,  “Bizler bir partinin çatısı altında seçimlere giriyoruz. Ama muhtarlar bireysel çalışmaları sonucu seçime giriyorlar. Muhtarlar demokrasinin temelidir. 2009 yılında göreve geldiğimde ilk ayın ilk Cumartesi günü  muhtarlarımızla beraber olalım dedik. Ben cerrahım. Cerrahlıkta ‘önce hastaya zarar verme’ diye bir terim vardır. Bir yerel yönetici kente zarar vermemelidir. İyi bir yöneticinin attığı adımın yarın ki kuşakları etkileyebileceğini bilmesi ve düşünmesi lazım. Bunu en iyi bilecek kişi, o mahallenin sorunlarını bilen yaşayan muhtarlardır. Kartal Belediyesi olarak 2009 ve 2014 yılına kadar kesintisiz olarak muhtarlarımızla beraber olduk. Mahallenin sorunlarını muhtarlarımızdan dinledik. Muhtarlık mesleğine demokrasinin en köklü kurumları olarak bakıyoruz. Kartal’da birlikte çalıştığımız tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Başkanı Selami Aykut, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e tüm muhtarlar adına plaket takdim etti. Plaket töreninin ardından Başkan Altınok Öz ise İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Başkanı Selami Aykut’a ‘Kartal Tarihi’ kitabını hediye etti. 

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2014, 03:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209