Şehit Mezarlıkları Satılıyor

Fetih Şehitleri Kabristanlığına Mezarlıklar Müdürlüğü Mısır tarlası dedi

 Edirbnekapı'da ki Fetih Şehitleri ve Gazileri Kabristanlığı "Mısır Tarlası" adı altında asri mezarlığa çevrildi. Dörtyüz yakın mevtanın Şehitler ve Gaziler Kabristanlığına defnedilmesi üzerine yaptığımzı haberler ses getirdi ve Anıtlar Koruma Kurulu tarafından buraya mevta  gömülmesi durduruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Adem Avcı'ya Tarihi anıt mezarlıklar ve Şehitliklerle ilgili vermiş olduğumuz dilekçede bu durumun düzeltilip düzeltilmeyeceğini sorduk. Kendilerine dilkeçe ile bilgi istememize rağmen bu duruma duyarsız davranmıştır.

Adem avcı, kendisine vermiş olduğumuz  belge, fotoğraf ve video görüntülerine rağmen durumu inkar ederek biz, tarhimize ve mezarlıklarımıza sahip çıkıyoruz diyerek yapılan haberlerin kasıtlı ve gündemi değiştirmeye yönelik olduğunu idda etti. 

Şimdi biz buradan soruyoruz?
Fotoğraflardan da anlaşılacağı gibi 559 yıllık Tarihişehitlik ortadan kaldırılmış Adına Mısır Tarlası denmiştir.
Tahrip edilen 559 Yıllık Şehitler Mezarlığı aslına döndürerek mi?
Yeni gömülen 500 yakın mezar buradan kaldıracak mı?
Şehitlerimize yapılan bu saygusızlık ve vefasızlık ne zaman giderilecek?
Kara Surlarına cepheli on binlerce tarihi mezarlar asrimezarlığa çevrildi. Tarihin yok edilmesine, Şehid ve Gazileirmize, Atalrımıza yapılanbu saygısılzık ve vefasılığa kimler müsade etti. Bunu hesabını kimler verecek? 
Duyarlı yöneticilerimizi göreve davet ediyor, yorumu kamuoyuna bırakıyoruz.

Haber: Abdullah Gözaydın
Fotoğraf & Video  Abdullah Gözaydın

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209