YAŞ dosyasını inceleyecek

Genelkurmay, Başbakan Erdoğan'a tatil dönüşü bir brifing verecek.

YAŞ dosyasını inceleyecek

Ardından Erdoğan 'ın inceleyeceği terfi dosyaları, 1-4 Ağustos'ta yapılacak YAŞ 'ta karara bağlanacak

Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK ) general ve amirallerin terfi durumlarının görüşüleceği Yüksek Askeri Şura öncesi, personellerin durumlarıyla ilgili kuvvet komutanlıklarınca hazırlanan dosyalar bu hafta Genelkurmay Başkanlığı'na gönderilecek. Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral Kamil Başoğlu da Başbakan Tayyip Erdoğan'ın tatilden dönmesi ile birlikte brifing sunacak. Şura'ya az bir zaman kala TSK komuta kademesini oluşturan ve Şura üyesi olan orgeneraller ile oramirallerin değerlendirme yapması bekleniyor. Başbakan Erdoğan tarafından incelenecek dosyalar, 1-4 Ağustos tarihlerinde toplanacak Yüksek Askeri Şura'da karara bağlanacak.

47 TEMDİT KADROSU

Bu yıl ki Şura'da Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıklarında bir görev değişikliği olmayacak. Bu yıl sadece Harp Akademileri Komutanı Org. Aslan Güner, emekli olacak. çeşitli soruşturma ve davalar nedeniyle 68 muvazzaf personel tutuklu bulunuyor. Geçen yıllarda toplam 20 tutuklu personele temdit verildi. Bu yıl itibariyle de terfisi gelen toplam 19 tutuklu personel bulunuyor. TSK'nın 47 temdit kadrosu var. Tutuklu personel için geçen yıllarda olduğu gibi temdit formülü işletilirse 47 olan uzatma kadrosunun 39'u doğrudan cezaevlerinden dolacak. Bu durumda YAŞ'ta, TSK'da halen görev yapan yalnızca 8 general/amirale uzatma verebilecek.

YAPINCA GÖRÜRSÜNÜZ

Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel , Türk uçağını düşüren Suriye ile savaş çıkaracak halleri olmadığını belirterek net konuştu: Çok yakın takipteyiz. Büyük devletler ne yaparsa onu yapacağız. Biz yapınca bütün dünyayla birlikte siz de görürsünüz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209