Tutuklu Org. Saygun'un tek isteği

Balyoz davasının tutuklu sanığı emekli Org. Saygun'un kızı babasıyla ilgili ilginç bir bilgiyi basınla paylaştı.

Tutuklu Org. Saygun'un tek isteği

Emekli Orgeneral Ergin Saygun'un cezaevindeki son fotoğrafı ortaya çıkarken, kızı babasının sağlığının bıçak sırtında olduğunu söylüyor ve babasının tutuksuz yargılanarak davanın sonunu görmek istediğini söylüyor.

CNN Türk'ün haberine göre emekli Orgeneral Ergin Saygun şimdi böyle. Fotoğraf 2 kişiyle birlikte kaldığı koğuşunda çekildi. Kızı Ece Saygun, "Tutukluluk halinin devamı, babamın en temel hakkı olan yaşam hakkını tehdit ediyor. Babam 'Tutuksuz yargılayın ki bu davanın sonunu göreyim' derken cezaevinde tutulması akıl ve vicdanla bağdaşmıyor" dedi.

Balyoz davasının tututklu sanığı emekli orgeneral Ergin Saygun'un kızı Ece Saygun, babasının sağlığının bıçak sırtında olması ve her an bozulma ihtimali bulunmasına rağmen kurumlararası bir paslaşmanın malzemesi yapıldığını belirtti. Babasının tutukluluk halinin devamının, onun en temel hakkı olan yaşam hakkını tehdit ettiğinin açık olduğunu söyleyen Ece Saygun. "Hayatla ölümün bu kadar iç içe olduğu bir durumda babamın cezaevinde tutulması akıl ve vicdanla bağdaşmıyor" dedi.

Babasının sağlık durumu ve tutukluluk haliyle ilgili yazılı açıklama yapan Ece Saygun, cezaevinde kaldığı süre içerisinde, Adli Tıp Kurumu’nun infaz için gerekli gördüğü şartları sağlanamamasından ötürü babasının sağlık durumunun gittikçe kötüleştiğini belirtti. Saygun'un yazılı açıklaması şöyle devam etti:

"Bu sırada cezaevi de resmi bir rapor ile Adli Tıp Kurumu şartlarının cezaevinde yerine getirilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Cezaevi raporunda, 'GATA Tıp Fakültesi’nce detayları zorunlu tutulan diyet yemek uygulanması cezaevi mutfak birimlerine bildirilmiş olmakla birlikte gönderilen diyet yemek belirlenen özelliklere haiz değildir. (Ergin Saygun’un) tedavisinin sadece revir koşullarında uygulanması mümkün değildir' denildi."

Babasıyla ilgili raporları paylaştı

Ece Saygun babası hakkında hazırlanan 9 Temmuz 2012 tarihli raporu da paylaştı. Söz konusu raporun sonuç bölümünde şöyle deniliyor:

“Kurumumuzca 25.06.2012 tarihinde yapılan değerlendirme sonucunda belirtilen önerilerin, altta yatan hastalıkların niteliği nedeni ile düzenli olarak yapılmasının gerekli olduğu, uygulama güçlükleri yaşanması durumunda donanımlı bir sağlık kuruluşuna sevkinin sağlanması gerektiği, istenilen şartların sağlanması halinde, doktoru ve reviri bulunan bir cezaevinde infazına devam edilebileceği oy birliği ile mütalaa olunur."

"Adli Tıp Kurumu mütalaasında ısrar ediyor"

Ece Saygun, cezaevi koşullarının babasının hayatı için kesin bir tehlike teşkil etmesine rağmen, Adli Tıp Kurumu'nun ilk raporundaki mütalaasında ısrar etiğini belirtti. Saygun açıklamasında şöyle konuştu:

"Babamın bu sağlık koşullarında bırakın kaçma şüphesini, koltuk değneksiz 100 metre yürümesi mümkün değilken, cezaevinde bile tekerlekli sandalye kullanırken, babamın delil karartması, deliller toplanmış olduğundan imkansızken, en önemlisi babam 'beni yargılamayın' değil, 'elbette yargılayın ama sağlık durumum nedeni ile hakkım olan bir şekilde tutuksuz yargılayın ki bu davanın sonunu göreyim' derken, babam tahliye olmayacak da kim tahliye olacak? Benim babam cezaevinden çıkmayacak da kim çıkacak?"

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209