Leyla Zana'nın cezası ertelendi

Leyla Zana'nın yargılandığı dava da 3. yargı paketi kapsamına girip ertlendi.

Leyla Zana'nın cezası ertelendi

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, 'suç ve suçluyu övme' suçunu işlediği iddiasıyla yargılandığı davada 3. Yargı Paketi'nden yararlandı.

Diyarbakır'da 2007 yılındaki Nevruz kutlamaları sırasında yaptığı konuşmada 'suç ve suçluyu övme' suçunu işlediği iddiasıyla yargılanan Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, '3. Yargı Paketi'nden yararlandırıldı. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Cumhuriyet savcısı, davanın '3. Yargı Paketi' kapsamında değerlendirilmesi ve sanık hakkındaki kovuşturmanın ertelenmesine karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından, 3. Yargı Paketi kapsamında, davanın ertelenmesine karar verdi.

Mahkeme ayrıca, Zana'nın 3 yıl içinde "üst sınırı 5 yıldan fazla olmayan hapis cezasını gerektiren bir suç işlemediği takdirde' hakkındaki davanın düşürülmesini de kararlaştırdı.

Öte yandan, BDP'li Sebahat Tuncel ve Emine Ayna'nın da arasında bulunduğu, kapatılan DTP'nin 23 Kadın Meclisi üyesinin 'suçu ve suçluyu övdükleri' gerekçesiyle yargılandıkları davada da savcı, yeni düzenleme nedeniyle davanın ertelenmesini istedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209