Hükümet Avrupa'yı sünnet edecek !

Almanya'da sünnet yasağına karşı AK Parti Hükümeti harekete geçti.

Hükümet Avrupa'yı sünnet edecek !

Hükümet, Almanya Köln Eyalet Temyiz Mahkemesi'nin Müslümanlar’ın dini ibadetlerinden olan 'sünnet' için getirdiği yasağa karşı hareket geçti.

Bugün gazetesinden Hasan Bozkurt'un haberine göre Almanya'da yaşayan 2.5 milyon Türk vatandaşı olmak üzere Müslümanlar’ı zor durumda bırakacak olan sünnet yasağının kaldırılması için Almanya Hükümeti nezdinde girişimlerde bulunuluyor.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'da yasağının kaldırılması için yasal düzenleme yapılmasını istedi. Köln Eyalet Mahkemesi'nin sünneti "yaralama suçu" kapsamına sokan kararı, Köln Savcılığı'nın temyize gitmemesi üzerine kesinlik kazandı. Köln Eyalet Mahkemesi'nin kararına karşı temyize gidilmediği için karar kesinleşirken bu kararın diğer eyaletler içinde emsal karar olacağına dikkat çekiliyor.

YASAL DÜZENLEME YAPILMALI

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, bir grup gazeteciyle yaptığı toplantıda "Dini bir hususun mahkeme salonlarında yargıçlar tarafından müzakere edilip karara bağlanması asla düşünülemez ve kabul edilemez” dedi.

Bozdağ şunları söyledi: “Din kurallarını değiştiremezler ve yok sayamazlar. Demokrasiye, hukuka ve insan haklarına inanan, din ve vicdan özgürlüğünü savunan herkes bu karara karşı çıkmalıdır. Bu karar Almanya'daki kimi radikal grupların, hoşgörüsüz yaklaşımlarının Köln Eyalet Mahkemesi'nin yargıçlarınca da benimsendiğinin somut bir göstergesidir. Neonazi ya da radikal grupların görüşlerinin, evrensel hukuka, insan haklarına, Almanya'nın iç hukukuna rağmen Alman yargıçlarca benimsenip mahkeme kararına dönüştürülmüş olması Almanya'daki Müslümanlar bakımından, büyük bir tehlike ve tehdittir. Tehlike ve tehdit karşısında insanlar için güvence olan mahkemelerin insanların inançları bakımından tehdit ve tehlikeye dönüşmesi kabul edilemez"

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209