Hasan Akpınar Sut Bankası konusunda bir basın açıklaması yaptı.

Saadet Paritisi Sultangazi İlçe Başkanı Hasan Akpınar, yeniden gündeme gelen Sut Bankası konusunda bir basın açıklaması yaptı. Akpınar açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Hasan Akpınar Sut Bankası konusunda bir basın açıklaması yaptı.
 Kıymetli mensupları, Değerli Sultangazililer!

Süt Bankası konusu çok hassas bir konudur. AB uyumu gereği hızlı bir şekilde geçen yıl gündeme girdi. Şu an ülkemizde İzmir'de kurulmuş ama henüz faaliyete geçmemiş, Ankara'da ise planı hazır iki süt bankası var. Ayrıca 8-9 Kasım'da İstanbul Topkapı Eresin Otel’de bu konuda bir konferans düzenleniyor. EMBA Avrupa Süt Bankası Kurumu'na ait bu sitede detaylar mevcut:

//www.europeanmilkbanking.com/

Kamuoyunun karşı görüşleri, Diyanet'in ve birçok din âliminin olumsuz fetva ve görüşleri sonrası birkaç ay önce projenin SÜTANNE MERKEZİ olarak yürütüleceği yönünde açıklama yapılmıştı. Ancak buna yönelik somut adımlar duymadık.

Amaç bir ülkenin emziren anne sayısı ve emzirebilme süresi fazla ise Avrupa'daki bu konuda zayıf olan diğer ülkelere bu ülkeden süt aktarımının gerçekleşmesini sağlamaktır. O yüzden Sütanne Merkezi mümkün olamıyor zira örneğin İsveç'teki bir bebek her acıktığında kalkıp İzmir'deki bir anneden süt emmeye gelemez.

Bu konunun ve kongre detaylarının bilirkişi bir akademisyen tarafından takip edilip etraflıca raporlanması lazımdır. Mesela kongredeki konuşmalara bakacak olursak sütlerde zamanla virüsler falan ürüyormuş insan sağlığına zararlı ve bunun için sütü daha uzun saklayabilmek pastörizasyon tekniklerinden faydalanacaklar gibi görünüyor. Bu demek oluyor ki sütler pastörizasyon sisteminden anne-anne, litre-litre geçirilemeyeceğine göre muhakkak az veya çok karışma olacak.

Şimdiye kadar aptamilleri anne sütü saflığında diye yutturan küresel sermayeye ne oldu da şimdi anne sütü ile ilgili böyle büyük bir proje üretiyor. Bunların tek amacı vardır Sütü Bozuk Bir Nesil yetiştirmektir.

Saadet Partisi İstanbul teşkilatları olarak 8 Kasım Cuma günü saat 13.00’de Topkapı Eresin Otel önünde protesto mahiyetinde bir basın açıklaması yapılacaktır.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209