Fuat Avni komplonun ayrıntılarını yazdı; Y.Şafak’ın manşeti deşifre oldu

Fuat Avni komplonun ayrıntılarını yazdı; Y.Şafak’ın manşeti deşifre oldu

Fuat Avni komplonun ayrıntılarını yazdı; Y.Şafak’ın manşeti deşifre oldu
 Twitter fenomeni Fuat Avni, 2010 yılındaki KPSS Sınavı'nda kopya çekildiği senaryosu üzerinden cemaate organize bir tuzak kurulduğunu iddia ederek, 'kumpas planını' deşifre etti. Fuat Avni'nin yazdığı ayrıntılar, Yeni Şafak'ın dün attığı KPSS ile ilgili manşetini de daha anlamlı hale getirirken 'kumpas planının' da hayata geçirildiğini ortaya koydu.

Twitter fenomeni Fuat Avni, cemaate kurulan yeni bir tuzağı daha deşifre etti. "Kumpasın kodu: 3227" diyerek bu rakama dikkat çeken Fuat Avni, "Yezid ve avenesi 2010 KPSS Sınavı'nda kopya çekildiği senaryosu üzerinden organize bir tuzak kurdu." ifadesini kullandı.

Rota Haber'in haberine göre Tuzağı kuranların büyük bir hataya imza attıklarını kaydeden Fuat Avni, "Yezid ve KÇG, Yüce Divan'dan kaçma ve VİP Torpil konularını unutturmak için ellerindeki büyük kumpas oyununu devreye soktu. Yezid, Bank Asya, TUSKON, Kimse Yok Mu, Zaman ve STV kumpaslarını kast ederek 'Diğerleri gibi olmasın' talimatını verdi.  Fakat sonuç fiyasko. Yezid bir kumpasın daha çökmesinden öfke krizleri yaşıyor." dedi.

YENİ ŞAFAK'IN OPERASYON MANŞETİ DE DEŞİFRE OLDU

Fuat Avni'nin bu twitlerinin ardından Yeni Şafak gazetesinin dünkü KPSS manşetinin de sırrı çözülmüş oldu. Manşetin, Fuat Avni'nin deşifre ettiği operasyon için savcılara malzeme vermeyi amaçladığı ortaya çıktı.

 Operasyonlarda bu taktik daha önce de uygulanmıştı. AKP Hükümetinin cemaate yönelik operasyonları önce havuz medyasında manşet yaptırılıyor ve bu manşetlerin ardından savcılar soruşturma başlatıyordu. Ardından da operasyon için emniyet harekete geçiyor, gözaltılar başlıyordu.

Yeni Şafak'ın dünkü manşetinin de bu kapsamda operasyonun başlatılması amacıyla atıldığı Fuat Avni'nin deşifresiyle ortaya çıktı.

"KUMPASIN KODU 3227"

Fuat Avni, Yeni Şafak'ın manşetinde de yer alan bu tezgahla ilgili çarpıcı bilgiler de verdi. Operasyonunun kilit noktasının 3227 rakamında gizli olduğunu anlatan Fuat Avni, şunları yazdı;"

"Kumpasın kodu: 3227. Yezid ve avenesi 2010 KPSS Sınavı'nda kopya çekildiği senaryosu üzerinden organize bir tuzak kurdu. Planda büyük bir hata yaptılar ve boş dosya üzerinde yapılan kumpasın tuzakları dökülmeye başladı. Soruların indirildiğini iddia ettikleri bilgisayara geçmiş tarihli sınav sorularını yükleyip bilgisayarı Jandarma Kriminal'e gönderdiler. Bilgisayarda bulunan PDF belgesinin adı 3227. Belge sözde sınav öncesine ait. Ne tesadüf ki sınavda 100 neti geçen kişi sayısı da 3227.Bu hatayı yaparak 3227 belgesini kendilerinin koyduğunu deşifre etmiş oldular. Yapılan hatayı fark ettiler. Ankara Savcılığı'da dosyayı isteyince 3227 isimli PDF belgesini silmekten başka çare kalmadı.  Ankara Savcılığı kendisine gelen hardiski Emniyet Kriminal Labaratuvar'a gönderdi ve haliyle silinen belge bulunamadı."

"SORULARI BİLGİSAYARA YENİDEN YÜKLEDİLER"

Tuzağı kuranların operasyondan vazgeçmediğini de anlatan Fuat Avni, yaptıkları hatayı düzelttikten sonra soruların bilgisayara yeniden yüklendiğini ve operasyona hazır hale getirildiğini ileri sürdü.

Fuat Avni operasyonun bundan sonraki aşamasını da şöyle anlattı;

"KÇG ve yeni ayarlanan savcı, sınav sorularını tekrar yükleyerek harddiski hayvanat bahçesi müdürünün yönettiği TÜBİTAK'a gönderdi. Daha önce iki kriminal incelemede bulunamayan, sonradan ekledikleri belgeleri 'elleriyle koymuş' gibi buldular. .KÇG iki incelemede elde edemediği raporu TÜBİTAK'a yazdırdı. Yezid üç farklı rapora neden olan 3227 hatasını öğrenince öfke krizine girdi Soruşturma Savcısı Yücel Erkman ve KÇG bu açığı kapatmak için boşuna çırpınıyor. Çünkü tüm belgeler ve kriminal raporlar elimde.  İkinci skandal soru kitapçıklarında. Cemaate yakın olarak fişlenen kişilerin kitapçıklarında ve cevap anahtarlarında oynama yapıldı. İfadeye davet ettikleri bir kısım adaylar 'Ben bu kadar yüksek not beklemiyordum şaşırdım' diye ifade verince paniklediler. Oynama yaptıkları soru kitapçıklarını Yezid'in emri üzerine ÖSYM'nin talebiyle 'yönetmelik gereği (!)' imha ettiler. Kumpas ile gözaltına alınacaklar arasında Cemaat'in tanınmış simalarından Şerif Ali Tekalan'ın da ismi geçiyor. Galip Demirel de dosyada.  Samanyolu, Yamanlar, Fatih Kolejleri, FEM, Maltepe, Körfez Dersaneleri gibi eğitim kurumlarının isimlerini karalamayı planlıyorlar.

KAYNAK: ROTA HABER

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2015, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209