"Erdoğan ve Gül'ün babası CHP'liydi!"

CHP'li Kamer Genç, Başbakan'ın tek partili dönemi eleştirmesine tepki gösterdi

Eskişehir'de Uğur Mumcu'yu Anma ve Basın Ödülleri etkinliğine katılan , bu konuda soruşturma yapan cumhuriyet savcılarının Adalet Bakanının talimatıyla görevlerinden alındığını, ancak suçsuz yere insanları içeride tutan hakimlere karşı bir şeyin yapılmadığını söyledi. Genç "Bugün herkes biliyor ki Türkiye'de cemaatler ve tarikatlar yargıyı, parlamentoyu, bürokrasiyi, başbakanlığı ele geçirmişlerdir" diye konuştu.

Parlamentoda yapılan tüzük değişikliği ile parlamenterlerin söz hakkının kısıtlandığını savunan diye bir yer yok Tunceli var" diye konuştu.

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, törende yaptığı konuşmada Uğur Mumcu'nun 24 Ocak tarihinde katledildiğini, 24 Ocak'ta Eskişehir'de uzun süre görev yapan Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın da karanlık güçler tarafından katledildiğini söyleyerek, "Gaffar Okkan'ı da burada saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi.

ÇGD Genel başkanı Ahmet Abakay da konuşmasında Türkiye'de gazetecilerin ya öldürüldüklerini ya da cezaevine konulduklarını söyledi.

Bu arada etkinlikte saygı duruşunda bulunulmaması, İstiklal Marşı'nın okunmaması bazı davetliler tarafından eleştirildi.

DHA

Haber Kaynağı : Haberturk.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209