Çocuk PKK'lılar herşeyi anlattı

Çocuk yaştaki PKK’lıların ifadeleri ise örgütün iç yüzünü ortaya koyuyor.

Çocuk PKK'lılar herşeyi anlattı

Şırnak’ta geçtiğimiz günlerde 15 örgüt üyesi dağdan kaçıp gelmişti. 7’si henüz çocuk yaşta. Küçük PKK’lılar, firar sonrası Peşmerge Karakolu’na sığınıp ‘Bizi Türk askerine götürün’ dediklerini belirtti.

Peşmerge de grubu Habur Sınır Kapısı’na kadar getirdi. 15 kişi, ‘etkin pişmanlık yasasından’ faydalanarak serbest kaldı. Çocuk yaşta örgüte katılan grubun ifadeleri ise dağa ilişkin önemli ipuçları veriyor:

KÜRT HALKINDAN HARAÇ ALIYORLAR

Ö.L.(17): Dağ yaşamını sevemedim, orada bulunanların sadece kendi çıkarları için çalıştığını anladım. Sözde Kürt halkını savunuyor ama Kürt halkını da öldürüyor. Bu gibi şeyler de oradan kaçmamın sebebidir. Kürk halkından haraç alıyorlar.

KAÇIRILANLARI KOZ GİBİ KULLANACAKLAR

Ş.S.(17): KCK operasyonlarına misilleme olarak kaçırma eylemlerinin Abdullah Öcalan’ın talimatıyla yapıldığını biliyorum. Kaçırılan asker, polis ve kamu görevlilerinin Zap Kampı’nda tutulduğunu duydum. İlerde koz olarak kullanılacak. Aklımdaydı, tam zamanı diye nöbet sırasında Kalaşnikof’umla Irak’ın köyü Bermize’ye geldim, KDP karakoluna teslim oldum.

NE NİŞANLIMI NE DE UMDUĞUMU BULDUM

M.A. (16): Nişanlımı görmek için katıldım.  Ne nişanlımı görebildim ne de PKK’da aradığımı buldum. Devletin yaptığı bilgilendirmelere kesinlikle yalan diyorlardı ve teslim olduğunuzda size çok kötü davranılıyor gibi söylemlerde bulunuyorlardı. Hem bize devleti kötülediler. Kaçmak isteyen şahıslara genelde ceza verilir ve hain ilan edilir.

BANA KAHRAMAN OLACAKSIN DEMİŞLERDİ

E.B. (14): 2010’da dağa geldim. Önceleri PKK’lılar köyümüze indiklerinde merakla izlerdim. Kahraman olabileceğimi, ailemi fakirlikten kurtarabileceğimi, Kürt halkına büyük yardımlar yapabileceğimi söyleyerek dağa çıkmama sebep oldular. Şehri özleyen, ailesinin yanına gitmek isteyen çocuklara mağara temizleme ve yemek yememe cezası veriyorlardı. Ailemizi unutmamızı, ailemizin Kürt halkı olduğunu söylüyorlardı. Bu kişileri birbirini etkilemesinler diye aynı yerde tutmuyorlar. Geçen yıl bir çocuk cesedini mağaraya getirmişlerdi. Kaçmak isterken polis ve asker tarafından öldürüldüğünü söylediler. Teslim olanların öldürüldüğünü söyleyerek korkuttular. Kamplarda teslim olmak isteyen çok kişinin olduğunu biliyorum. Eğer bizden haberleri olanlar olursa gördükleri polis ya da askere sığınsınlar, korkmasınlar.

AĞABEYİMİ GÖRMEK İÇİN GİTTİM

G.Ç.(16): Ağabeyimi görmek için örgüte katıldım. 2012 final yılı olacak deniliyor. Bir belirsizlik yaşanıyor. Hakkari, Şırnak ve Başkale üçgenine büyük saldırılar düşündüklerini biliyorum. Son saldırılarında siyasi süreçle bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Öcalan’ı özgürleştirmek, her şeyin bu sene son bulması gerektiği yönünde konuşuluyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209