Büyük lider Erbakan'ı böyle anlattı!

Mısır'da vahşet boyutuna ulaşan askeri darbenin sonrasında dün ordu tarafından tutuklanan İhvan-ı Müslimin lideri Muhammet Bedii, geçtiğimiz Mart ayında Saadet Partisi tarafından düzenlenen Uluslararası Erbakan Sempozyumunda İslam Birliği ve Erbakan konulu bir konuşma gerçekleştirmişti.

Büyük lider Erbakan'ı böyle anlattı!
 ABDUSSAMET KARATAŞ'IN HABERİ

Dün darbeci Mısır ordusu tarafından tutuklanan Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, Saadet Partisi'nin 1-2 Mart 2013 tarihlerinde düzenlediği ‘Uluslararası Erbakan Sempozyumu'nda bir konuşma gerçekleştirmişti. İlgiyle dinlenen konuşmasında İslam Birliği'nin önemine vurgu yapan Bedii, Milli Görüş Lideri Prof.Dr.Necmettin hakkında da önemli ifadeler kullanmıştı.

"Bizim gücümüz birliğimizdedir, biliyoruz ki düşmanlarımız bize karşı her türlü planı düşünüyorlar. Dinimizin temellerine dönmeliyiz. Bir ok atmalıyız bu okumuz da dualarımız ve sabırlarımız olmalı" diyen Bedii, Milli Görüş Lideri Erbakan için de ‘Erbakan sadece sanayi motoru üretmedi, Türkiye ve Dünya için iman motoru oldu  ‘ şeklinde dinleyicileri çoşkulandıran, etkileyici söylemler kullanmıştı.

 Saadet Partisi tarafından 2-3 Mart 2013 tarihlerinde Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının ikinci yıldönümüne özel alarak  düzenlenen sempozyuma, Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii’nin yanısıra  İslam Dünyasının önde gelen isimleri katılmıştı. 

Milli Gazete Bedii'nin tutuklanmasını bugunkü yayınında sürmanşetten  böyle duyurdu

Milyonların kalbinde..

İhvan-ı Müslimin tarafından Bedii’nin tutuklanmasına yönelik yayınlanan tepki mesajında “Tekrar ediyoruz. Bu siyaset ya da particilik değil vatan meselesidir. Doktor Muhammed Bedii İhvan’ın bir ferdidir. İhvan, Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi’nin bir üyesi, Ulusal İttiafak Hareketi ise gece gündüz meydanlarda dimdik duran Mısır’ın çıkarlarından bir kıl kadar dahi vazgeçmeyen ve 3 Temmuz darbesinin faili darbeci zihniyetin karşısındaki milyonların kalbindedir” ifadeleri kullanıldı
 

İslam Birliği’ne adanmış bir ömür..

70 yaşındaki Muhammed Bedii, 1993'te İhvan Rehberlik Konseyi üyesi. 2010'da da cemaatin sekizinci lideri olarak Konsey Başkanı seçildi.

En büyük 100 Arap bilimadamından biri.

Beni Suveyf Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde pataloji profesörü olarak çalışan Bedii, Mısır Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı Arap Bilim Ansiklopedisi'ne göre en büyük 100 Arap bilimadamından biri olarak kabul ediliyor. Bedii, Yemen Veterinerlik Akademisi'nin de kurucusu.

Şehit Seyyit Kutup’un zindan arkadaşı.

Muhammet Bedii, Mısır’daki İslami uyanışın ve şanlı direnişin mimarlarından olan ve 29 Ağustos 1966'da Cemal Abdunnasır tarafından idam edilen Seyyid Kutub'un zindan arkadaşıydı. 1974'te Enver Sedat'ın ilan ettiği afla hapisten çıkan Bedii'nin, İhvan'ı muhafazakar çizgiden Kutub'un direnişçi çizgisine taşıdığı belirtiliyor.

Direniş başşız kalmadı..

İhvan içtüzüğünün 4. ve 5. maddeleri uyarınca yardımcısı Mahmud İzzet,  Bedii'e vekalet edecek.

Sözkonusu tüzüğün 4. maddesi Konsey Başkanı'nın ülke dışında bulunması veya hastalık ve benzeri olağanüstü bir durum sebebiyle görevini yapamaması durumunda görevlerini tam yetkiyle birinci vekilin yürütmesini öngörüyor. İhvan tüzüğünün 5. maddesinde ise başkanın görevini yapmasını imkansız hale sokan durumlarda birinci vekilinin, sonra sırasıyla diğer vekillerinin, sonra en yaşlı üyeden başlamak üzere diğer üyelerin bu görevi yürüteceği düzenleniyor

Oğlunu mücadeleye şehit verdi..

Meşru iktidarını silah zoruyla deviren ve sonrasında Mursi taraftarını katliamlarla sindirme yoluna giden Mısır ordusunun yaptığı bir  operasyonda  şehit edilenlerin arasında Muhammet Bedii’nin oğluda yer aldı. Bedii'nin 38 yaşındaki oğlu Ammar, 16 Ağustos'ta Ramses Meydanı'nda aldığı kurşunlarla şehit edildi.

milligazete.com.tr (ÖZEL)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209