Başbakanlık müşavirinden 'ürperten' tweet

Başbakanlık Müşaviri Hamdi Kılıç’ın önceki gün attığı tweetler kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Başbakanlık müşavirinden 'ürperten' tweet
Başbakanlık Müşaviri Hamdi Kılıç’ın önceki gün attığı tweetler kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Bir tweetinde, “Devlet geleneğimizin kendini korumak için tarih boyunca geliştirdiği reflekslerin bir kısmı epeyce ürpertici, benden hatırlatması!” ifadelerini kullanan Kılıç’a tepki yağdı. BDP, konuyu Meclis’e taşıdı.

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması farklı boyutlara taşınıyor. Soruşturmayı engellemeye, karartmaya yönelik adımları eleştirmek ‘suç’ olarak algılanıyor. Elde hiçbir delil veya somut belge olmaksızın insanlara ‘örgüt’ yakıştırması yapılıyor, tehdit ediliyor. Başbakanlık Müşaviri Hamdi Kılıç’ın attığı tweetler de millete tehdit olarak algılandı. Önceki gece attığı tiweetlerde geçmişe göndermede bulunan ve devletin ‘ürpertici reflekslerini’ hatırlatan Kılıç, şunları yazdı: “Kör bir husumet uğruna, kendi ülkesine ve milletine düşmanlık etmekten çekinmeyenler safına katılanlar var galiba. Yazık! Aldığı tüm yaralara rağmen bu ülkede devlet geleneği diye bir şey hâlâ var. Bunun ne olduğunu anlamak için biraz tarih okumak yeter. Devlet geleneğimizin kendini korumak için tarih boyunca geliştirdiği reflekslerin bir kısmı epeyce ürpertici, benden hatırlatması.”

Söz konusu ifadeler sosyal medyada ‘faili meçhul cinayetlerle tehdit’ olarak değerlendirildi ve büyük tepki çekti. Bir takipçisi, “Hamdi Kılıç da faili meçhulle tehdit ettiğine göre ufukta suikast(ler) gözüktü demektir.” derken, bir başka kullanıcı, “Napıcaksınız Hamdi kuzum, arkadan kalleşçe mermi mi sıktıracaksınız?” ifadelerini kullandı. Başka bir takipçisi ise, “Geçmiştekilere benzer şeyler yaşanırsa bunu bir itiraf olarak mı alalım?” sorusu yöneltti. Gelen tepkiler üzerine, “Allah Allah! Kendini devlet geleneğine karşı tehdit olarak gören ne kadar çok kişi varmış. Şaşırdım.” ifadelerini kullanan Kılıç’a cevap gecikmedi. İşte onlardan bazıları: “Devlet geleneğinin epeyce ürpertici olduğunu hatırlatırken neyi kast ettiğinizi açıklarmısınız biz paranoyaklara sayın kılıç. Demek ki derin devlet esasında iyi şeyler yapmış. Asit kuyuları falan... Ben mi yanlış anlıyorum? Bahsettiğiniz refleks; yolsuzluk operasyonundan sonra 2 emniyet müdürünün arabasında ölü bulunması gibi birşey mi?”

Hamdi Kılıç’ın, kendisini eleştirenlere “Biraz kitap okuyun.” demesi üzerine müzisyen Atilla Özdemiroğlu şunları yazdı: “Siz tarih okuyun, ben yaşadım. Yurttaşa, açıktan korku salma ve sindirme amaçlı bir tehditi TC tarihinde ilk kez siz yaptınız. Bizler bu ahval ve şerait içinde birinci vazifemizin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Bizim için değil kendiniz için endişelenin.” diye yazdı.

ÜRPERTİCİ REFLEKSLE NEYİ KASTEDİYORSUNUZ?

BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Hamdi Kılıç’ın Twitter’dan paylaştığı, “Devlet geleneğimizin kendini korumak için tarih boyunca geliştirdiği reflekslerin bir kısmı epeyce ürpertici, benden hatırlatması.” şeklindeki mesajı TBMM gündemine taşıdı. Baluken, Başbakan’ın cevaplaması talebiyle sunduğu önergesinde “Başbakanlık Müşaviri, devlet geleneğinden bahsederek demokratik, hukuk ve insan haklarına dayalı bir devlette tarihi pratikler kapsamında insanları kendince tehdit etmektedir. Kılıç’ın bahsettiği ‘devlet geleneği’nden kastı nedir? Söz konusu müşavir ‘Devlet geleneğimizin kendini korumak için tarih boyunca geliştirdiği reflekslerin bir kısmı epeyce ürpertici.’ diyerek hangi olay ve durumları izah etmektedir? Ürpertici dediği refleksler nelerdir? Bu refleksleri somut örnekleri ile açıklamayı düşünüyor musunuz?” ifadelerine yer verdi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209