Bakan Dinçer: Raporlu öğrenci sayısı normal

Bakan Dinçer, ilköğretime başlamamak için rapor alma oranının yüzde 3 civarında olduğunu belirtti.

Bakan Dinçer: Raporlu öğrenci sayısı normal

ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer , ilkokul birinci sınıfa kayıtlarla ilgili rapor alan velilerin ilk bilgilerinin geldiğini belirterek, “Gördüğümüz kadarıyla velilerimizin rapor alma oranı yüzde 3 civarında. Önceki yıllarda mukayese ettiğimiz zaman bu oranda büyük bir farklılık yok” dedi.
Dinçer, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi 2010-2013 eğitim-öğretim yılı açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
İlkokul birinci sınıfa kayıtlarla ilgili rapor alan velilerin ilk bilgilerinin geldiğini belirterek, “Henüz çok net değil, ilk bilgiler geldi. Tüm bilgilerden sonra daha net ifadeler kullanacağım ama gördüğümüz kadarıyla velilerimizin rapor alma oranı yüzde 3 civarında. Önceki yıllarda mukayese ettiğimiz zaman bu oranda büyük bir farklılık yok” dedi.


“BEKLENTİMİZİN ALTINDA”
Velilerin, bu yıl da her yıl olduğu gibi çocuklarının bir yıl sonra eğitim yapabilmesi için rapor aldığına işaret eden Dinçer, “Yüzde 3 bizim beklentilerimizin bile altında. Bu kez 60 ila 66 ay arasında çocuğunu gönüllü olarak okula kaydettirenler de beklentilerimizin üstünde oldu. Aşağı yukarı yüzde 13-14 civarında da kayıt orada söz konusu. Ancak bir hafta, 10 gün sonra net rakamlar elimize ulaşacak” şeklinde konuştu. (aa)




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209