Bağımsız yeni yargı esas duruşta!

HSYK seçimlerine çok az bir zaman kala Diyarbakır'da Başsavcı Ramazan Solmaz'ın Adalet Bakanı önünde el pençe divan durması yargı bağımsızlığı açısından toplumun büyük tepkisini çekti.

Bağımsız yeni yargı esas duruşta!

 12 Ekim'de yapılacak HSYK seçimleri öncesi Hükümete yakın Yargıda Birlik Platformu'na destek olmak için Şark turuna çıkan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Van, Diyarbakır, Cizre ve Hakkari'de verdiği fotoğraflar yargı bağımsızlığı açısında başta hakim ve savcılar olmak üzere toplumun büyük tepkisini çekti. Bakanlığın internet sitesine konulan kare büyüt tepki çekerken, bir süre sonra kaldırıldı.

Adalet Bakanı'nın makam koltuğunda oturduğu ve Başsavcıların hemen yanında el pence divan durduğu 4 fotoğrafı manşetten paylaşan Sözcü, "Bu fotoğraflar bağımsız olması gereken yargının siyasi iktidarın emri altına nasıl girdiğini gösteriyor" ifadesine yer verdi.

Yasama, Yürütme ve Yargının birbirinden bağımsız olduğuna ve yürütmenin yargıya, yargının yürütme üzerine tahakküm kuramayacağına atıfta bulunulan haberde, Yargının bu fotoğraflarla Yürütmenin emri altına girdiğine dikkat çekildi.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2014, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209