Askeri araç şarampole devrildi

Şırnak'ın Uludere İlçesine bağlı Gülyazı köyünde bugün askerleri taşıyan sivil plakalı bir minibüs virajı alamayarak şarampole devrildi. Kazazedelerin yardımına koşan köylüler olayda çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini iddia etti.

Askeri araç şarampole devrildi

Sabah saatlerinde gerçekleşen olay, Ocak 2012’de jetlerin bombardımanı sonucu 34 köylüye mezar olan Ortasu (Roboski) köyü yakınında meydana geldi. Kaza, 34 köylü için kurulan taziye çadırının 150-200 metre kadar yukarısında gerçekleşirken ilk müdahale Ortasulu köylüler tarafından yapıldı. Ortasu Muhtarı Haşim Encü, olayı öğrenir öğrenmez kaza yerine koştuklarını belirterek şunları söyledi: 

GÖRGÜ TANIKLARI: ÖLEN ASKERLER VAR
“Kaza yerine ilk varanlardan biri bendim. Bizim çıkardığımız yaralılardan ikisi yaşıyordu. Ancak 12 kişiyi taşıdık. Kalan 10’u kazada ölmüş görünüyordu. Ölüleri ve yaralıları kendi araçlarımızla tugaya gönderdik.” 

Kaza yerine ilk ulaşanlardan biri de öldürülen 34 köylüden biri olan Serhat Encü’nün ağabeyi Ferhat Encü oldu. Encü Radikal ’e yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

'TUGAY 15 DAKİKA UZAKLIKTA' 
“Sağ çıkardıklarımızdan bir ikisinde yaşam belirtileri vardı. Sanırım 18-20 kişi vardı aşağı yukarı. Birer birer çıkarttık. Araçlara bindirdik tugaya ve hastanelere taşıdık. Korkunç bir manzara vardı. ölen askerler vardı.” 

Encü, kazadan yarım saat kadar sonra o yönden gelenler sayesinde haberdar olduklarını belirterek “Tugay 15 dakika uzaklıkta bizden. Ama biz daha önce müdahale ettik” dedi. Olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Adobe Flash Player YükleAdobe Flash Player Yükle

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209