Akar “Zorla Getirme“ kararına direnemedi.

Rıdvan Akar sanık sandalyesinde..

Akar “Zorla Getirme“ kararına direnemedi.
Akar "Zorla Getirme" kararına direnemedi..

İstanbul Adalet Sarayı 22.Asliye Ceza Mahkemesi’nde "Kişisel verileri, Hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan CNN TÜRK Haber Müdürü Rıdvan AKAR "Zorla Getirme Kararı" ile bugün ilk kez oturduğu sanık sandalyesinde savunma yaptı.

Muhabirimiz kağıdı göstermiştir..

Akar savunmasında; güncel bir haberi seyirciye duyurmak amacıyla üç dört saniyeliğine muhabirinin kağıdı gösterdiğinden, görüntünün çok özel ve teknik yöntemlerle büyütülür ise okunabileceğinden ve öyle bir amaçları olsaydı bunu daha net vereceklerini ve üzerine atılı suçu kabul etmediği hususunda beyanda bulunmuştur.

Ortamın gerildiği an..

Akar’ın müdafi Av. Kemal Evren ALPAR, "müvekkilinin savunmasına katıldığını, dava konusunun suç olsa dahi müvekkiline ceza verilmesinin söz konusu olamayacağını, kendisinin televizyoncu olduğu hakkında beyanda bulunmuştur.

Kasap’ ın isyanı ve Akar’ ın suskunluğu..

Müşteki Kahraman Şeref KASAP söz alarak; sanık Akar’ın bahsettiği kağıtın, 11.05.2010 tarihinde gözaltına alındığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ki ifade tutanağı olduğunu, bu tutanağın soruşturma safhasında nasıl ele geçirildiyse haberlere konu edildiğini, sanığın önemsizmiş gibi bahsettiği CNN TÜRK’ te gösterilen kağıtın kendisinin isim, kimlik bilgileri ve ifadesinin yer aldığı ifade tutağı olduğunu belirterek, sanık Rıdvan AKAR’ ın cezalandırılmasını talep etti. Müşteki vekili Av. Yusuf Yavuz ÇIKRIK şikayetçinin beyanlarına katıldığını, atılı suçun unsurlarının oluştuğunu düşündüğünü ve sanığın cezalandırılması yönünde beyanda bulundu.


Mahkeme, dosyadaki CD’nin resen seçilecek yeni bir bilirkişi ile izletilip dosyaya sunulmasına ve duruşmanın 17.05.2012 tarihine  saat 11.05’ e ertelenmesine karar verdi.  

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209