Adli Tıp, Evren için kararı verdi !

Adli Tıp Raporu: Evren ve Şahinkaya sağlık durumu nedeniyle duruşmaya gelemez

Adli Tıp, Evren için kararı verdi !

Ankara 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam eden, 12 Eylül Davası'nda sanıkların mahkemeye gelip gelmeyeceği merak konusuydu. Mahkeme, son duruşmada Evren ve Şahinkaya'nın mahkemeye getirilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki raporun beklenmesine karar vermişti.

Rapor, Ankara 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı. Adli Tıp, raporunda "Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın hayati tehlikesi var duruşmaya katılamazlar." dedi.

5. DURUŞMA BAŞLADI

12 Eylül 1980 darbesiyle ilgili dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya hakkında açılan davanın 5. duruşması, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Duruşmaya, müdahil ve avukatları ile sanıklar Evren ve Şahinkaya'nın avukatları geldi. Meclis, Başbakanlık, CHP, MHP, DİSK'in temsilcileri de duruşmaya geldi.

Evren ve Şahinkaya'nın, 765 sayılı Türk Ceza Kanunu (TCK)'nun 'Devlet Kuvvetleri Aleyhinde Cürümler'e ilişkin 146. maddesi ile 80. maddesi uyarınca 'ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına' çarptırılmaları isteniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209