40 derecede oruç tutacağız

11 ayın sultanı Ramazan bu sene 40 derece sıcaklıkta geliyor, uzmanlar uyarıyor.

40 derecede oruç tutacağız

11 ayın sultanı Ramazan'a 3 hafta gibi kısa bir süre kaldı. Manevi havanın insanları kuşattığı bu mübarek ay yılın en sıcak günlerine denk geliyor. Uzmanlar orucun 40 derece sıcaklıkta tutulacağını bildirdi.

Hava sıcaklıklarının daha da artacağını ve Ramazan ayının sıkıntılı geçeceğini söyleyen Meteoroloji Mühendisi Prof. Dr. Orhan Şen, üç bölgeye dikkat çekerek 40 derece sıcakta oruç tutulacağını kaydetti.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Mühendislik Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Orhan Şen, değişen sıcaklık değerleriyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Geçen seneye oranla bu yaz aylarının daha sıcak geçeceğini açıklayan Prof. Dr. Orhan Şen, sıcakların gittikçe artış göstereceğini ve bu sene Ramazan ayında sıkıntı yaşanacağını bildirerek şunları söyledi: "2- 3 gündür yağmur yağdı ve sıcaklar 1-2 derece düştü ama önümüzdeki haftalardan itibaren tekrar yükselmeler başlayacak. Ramazan ayı sıkıntılı geçecek gibi görünüyor. İstanbul dahil olmak üzere Ramazan ayı Marmara, Ege ve Akdeniz'de daha sıcak, daha sıkıntılı geçecek. Tahminimizce sıcaklar temmuz, ağustos aylarında 32-33 derecelerde ortalama olarak bulacak ama arada pik yaparak 35-36 derecelerde görülebilir. Bunun yanında hissedilen sıcaklıkta artacak. Nemlerin sabah ve akşam yüksek olduğu zamanlarda da sıcaklık 40 dereceleri geçecek."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209