ESENLER HAMSİ VE HORONLA COŞTU

Esenler'de düzenlenen 6. Hamsi ve Horon Festivali'nde 5 ton hamsi binlerce vatandaşa ikram edildi. Oldukça coşkulu geçen festivalde Esenlerliler, hamsiye ve horona doydu. Festivalde gerçekleştirilen 53 saniyede en fazla "Hamsi Yeme Yarışması" da renkli görüntülere sahne oldu.

ESENLER HAMSİ VE HORONLA COŞTU
 Anadolu kültürünü Esenler’de yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla bu yıl altıncısı yapılan  Festivalde, Esenler Rizeliler Derneği ile Esenler Belediyesi ortaklaşa düzenledi. 7'den 70'e katılan herkesin oldukça coşkulu vakit geçirdiği Festival bu yıl da Esenler Dörtyol Meydanı'nda gerçekleştirildi.  Festivale Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nu yanı sıra; AK Parti İstanbul Milletvekilleri Osman Aşkın Bak, Ünal Kaçır, Şirin Ünal, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu,  Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran,  Belediye Başkan Yardımcıları, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Merkezi (USAM) Başkanı  Şener Mengene ve Esenler Esnaf  ve Sanatkar Odası Başkanı Şükrü Şahin  ilçedeki siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Renkli ve coşkulu görüntülere sahne olan festivalde, kemençe ve tulum eşliğinde horonların çekilmesi ve Karadeniz’e özgü halk oyunlarının sergilenmesiyle başladı

ANADOLU KARDEŞLİLİĞİNİ PEKİŞTİRDİK

 

Festivalde ilk konuşmayı yapan Esenler Rizeliler Derneği Başkanı Önder Mengene, Esenler Dörtyol Meydanı'nda hamsi paylaşarak Anadolu kardeşliğini sıcak bir ortamda pekiştirmeye amaçladıklarını belirterek, "Bu yıl altıncısını düzenlediğimiz Hamsi ve Horon Festivali'mizde bu çalışmalarımızı teyit eder niteliktedir. Esenler Rizeliler Derneği olarak Esenlerimize faydalı olacak bütün etkinliklere, kişi, kurum ve kuruluş ayrımı gütmeden desteklemeye çalıştık, bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz" dedi.
 

ŞEHRİN KARDEŞLİĞİNE KATKI

 

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu , Dörtyol Meydanı'nda zaman zaman çiğ köfte zaman zaman ise kayısı festivali düzenlediklerini belirterek, "Bu gün de Rizeliler ile Hamsi ve Horon Festivali düzenliyoruz. Bu toprakların özünden çıkan her türlü güzellikle Esenlerlileri buluşturuyoruz. Bu meydanda zaman zaman yapmış olduğumuz bu tip etkinlerle, aslında şehri ve şehrin insanını bir taraftan bu ülkenin zenginlikleri ve güzellikleriyle, bu coğrafyanın güzel insanlarını buluşturmayı arzuluyoruz. Bizim şehirlerimiz göçle kurulmuş şehirler. 30-40 yıl öncesine gittiğinizde, Esenler sadece bir köyden ibaretti ama bugün, İstanbul'un en büyük ve en kalabalık ilçesi. Göçle oluşan bir ilçe olduğu için, kendi kültürümüzün bir şekilde burada hatırlanması, kuzeyiyle güneyiyle, doğusuyla batısıyla insanlarımızın burada buluşması, bu şehrin kardeşliğine çok önemli katkı sunuyor" şeklinde konuştu.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2015, 16:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209