Yılmaz: Yeni Teşvik Sistem'i en gelişmişi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Yeni Teşvik Sistemi'nin, Türkiye'de şu ana kadar ilan edilmiş en gelişmiş teşvik sistemi olduğunu bildirdi.

Yılmaz: Yeni Teşvik Sistem'i en gelişmişi

Bakan Yılmaz, katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı. Türkiye'nin çok güçlü bir ülke ve yükselen bir yıldız olduğunu belirten Yılmaz, 21. yüzyılda ülkelerin sadece ekonomide değil, demokrasi konusunda da en ileri standartları sağlaması gerektiğini ifade etti.

Yılmaz, bu anlamda Türkiye'nin ekonomisini güçlendirdiği gibi yeni Anayasa çalışmalarını da başarılı bir şekilde yürüttüğünü söyledi.

Bir soru üzerine Yılmaz, ''Biz kimseyle kavga etmeyiz. Bizim, Türkiye'de hiç bir kesimle, hiç bir camiayla kavgamız olamaz. Hele benzer muhafazakar değerlere sahip olduğumuz camialarla hiç bir şekilde olamaz'' dedi.

-''Et fiyatlarında gayretimiz dengeyi korumak''-

Et fiyatlarına da değinen Bakan Yılmaz, hükümet olarak üretici ile tüketici arasındaki dengeyi kurmak zorunda olduklarını söyledi.

Üreticilerin fiyatı artırmak istediğini, tüketicilerin ise daha ucuza et tüketmek istediklerini dile getiren Yılmaz, ''Biz burada bir denge kurmak zorundayız. Zaman zaman bu denge, bazen tüketiciler bazen de üreticiler lehine bozulabiliyor ama bizim gayretimiz bu dengeyi kurmak'' diye konuştu.

Bakan Yılmaz, Türkiye'de ilk kez hayvancılığa ciddi desteklerin de hükümetleri döneminde verildiğini ifade etti.

-Yeni Teşvik Sistemi-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı Yeni Teşvik sistemi'ne ilişkin sorular üzerine de Yılmaz, şunları kaydetti:

''Yeni Teşvik Sistemi, Türkiye'de şu ana kadar ilan edilmiş en gelişmiş teşvik sistemidir. Bu yeni sistem, iki temel hedefe hizmet edecek. Birincisi, Türkiye'nin cari açığın azalmasına hizmet edecek. İkincisi de 'stratejik sektör' diye bir kavram getirdik. Bu sektörlere ilişkin yatırımlar nerede yapılırsa yapılsın, Türkiye'nin ağırlıklı olarak ithal ettiği ürünleri yurt içinde üretenlere çok ciddi teşvikler vereceğiz.

Diğer yandan bölgeler arası dengesizlikler var. Özellikle geri kalmış yörelerimizde yatırım yapanlara da ekstra bir çok teşvik getirdik. İnşallah bu teşvikler Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine daha fazla yatırım yapılmasını sağlayacak. Tabi şu da var. Sayın Başbakanımızın altını çizdiği gibi terör hadisesi maalesef bölgenin daha hızlı kalkınmasına, gelişmesine ciddi engel teşkil ediyor. Kamu yatırımlarında biz bunu bir şekilde aşıyoruz ama özellikle özel sektör yatırımları terörden çok etkileniyor.''

-Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar-

Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlara ilişkin sorular üzerine de Yılmaz, bu ürünlerin neredeyse tamamına yakınının ithal edildiğini bildirdi.

Bunların fiyatlarını da Türkiye'nin belirlemediğine dikkati çeken Yılmaz, ''Bunların dünyada bir fiyatı var. Bu fiyatları da dünyadaki piyasa şartları belirliyor. Biz de bunları vatandaşımıza sunmak zorundayız. Siyaseten farklı şeyler söyleniyor ama işin aslı budur'' dedi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209