Yılmaz : Amacımız kendi kendimize yetmek

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, amaçlarının Türkiye'nin savunma sanayinde kendi kendine yeter hale gelmesi olduğunu söyledi.

Yılmaz : Amacımız kendi kendimize yetmek

Çeşitli ziyaretler için Çankırı'da bulunan Bakan Yılmaz, MKE Çankırı Silah Fabrikasını gezdi. Bakan Yılmaz'a fabrika gezisi öncesinde, Vali Vahdettin Özcan ve fabrika müdürü Osman Pakel tarafından bilgi verildi. Daha sonra atölyeleri gezen Yılmaz, yapılan işler hakkında bilgi aldı, işçilerle sohbet etti. Bakan Yılmaz, fabrikada üretilen 40 mm tamburlu bombaatarın atış talimine katıldı.

Fabrika gezisi sonrasında şeref defterini imzalayan Bakan Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, MKE Çankırı Silah fabrikasının kapasitesinin çok fazla olduğunu söyledi. Kapasiteye uygun şekilde üretimin artırılması gerektiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

''Bunun için de iki unsur gerekli. Bir talep gerekli, ikincisi de mevcut işçilerin arttırılması gerekli. Mevcut işçilerin verimliliği artmışsa ilaveten işçi alınması lazım. Dolayısıyla bir çalışma yapılacak. Hepimiz gezdik, gördük, çok büyük bir alan. 280'in üzerinde tezgah var. Tezgah fazla, işçi az. Çalışan işçilerin de talebi, 'bize mesai yerine iş verin' şeklinde. Bizim amacımız savunma sanayinde kendi kendimize yeterli olabilmek. Buraya gelmemdeki amaç, Çankırı'daki bu değeri görüp nasıl daha verimli hale getirebiliriz. Bundan sonra Çankırı Silah Fabrikası daha iyi bir hale gelecek.''

Hedeflerinin daha yukarısı olduğunu ifade eden Yılmaz, ''İki günü bir birine eşit olan ziyandadır. Dolayısıyla hedefimiz, mevcudu daha yukarılara taşımaktır. Zaten bunu yapamıyorsak, şahsım dahil herkes kendi görevini yapamıyor demektir. Ama el birliği içerisinde Çankırı Silah Fabrikasını daha iyi noktaya getireceğiz'' diye konuştu.

Bakan Yılmaz, savunma sanayisinde fişek ihraç etmek amacıyla fişek fabrikalarına üretim izni vereceklerini sözlerine ekledi.


SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209