Yaz saati kalıyor mesai değişmiyor

Enerji Bakanı Yıldız, yaz saati uygulamasının kalıcı hale gelmesini öngören yasa tasarısı taslağını Bakanlar Kurulu’na sundu

Yaz saati kalıyor mesai değişmiyor

Enerji Bakanı Yıldız, yaz saati uygulamasının kalıcı hale gelmesini öngören yasa tasarısı taslağını Bakanlar Kurulu’na sundu.

Taslağa göre yaz saati kalıcı hale gelecek, mesai saatleri ise değişmeyecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gün ışığından daha fazla yararlanmayı öngören yaz saati uygulamasını kalıcı hale getirecek yasa tasarısı taslağını Bakanlar Kurulu’na sunduğunu bildirdi. Yıldız, düzenlemede cumartesi mesaisi getirilmesi ya da mesai saatlerinin erkene alınması gibi bir madde bulunmadığını söyledi.

Büyük tasarruf edeceğiz

Dün Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle buluşan Yıldız, düzenlemede referans meridyen olarak Doğu Beyazıt'ın kullanılması teklifinin yer aldığını belirtti. Yıldız, tasarının kabulü halinde saatlerin ileri-geri alınma döneminin biteceğini ifade etti. Yıldız, THY ve Diyanet İşleri gibi kurum ve kuruluşların yeni duruma göre kendilerini ayarlayacağına işaret ederken, uygulama sayesinde orta büyüklükte bir baraj kadar tasarruf elde edileceği bilgisini verdi.

1 ayda 33 kuruş ucuzladı

Yıldız, Türkiye’de akaryakıt fiyatlarının dünya ham petrol fiyatlarındaki gelişmelere göre değiştiğini hatırlatırken, indirimlerin devam edip etmeyeceği sorumuza, “Petroldeki düşüş sayesinde son bir ay içerisinde benzin ve motorin fiyatlarında 33 kuruşluk indirim oldu. Ancak aşırı oynaklık bizim işimizi zorlaştırıyor. Petrol bir ara 92 dolara kadar inmişti, bugün 97 dolara çıktıî dedi.

Sokak lambaları değişiyor

Yıldız, ayrıca sokak aydınlatmasında yerli üretim LED kullanacaklarını, bu sayede tüketimin 5'te 1 oranına düşeceğini böylece 650 milyon liralık yıllık tüketimden yaklaşık 500 milyon lira tasarruf edileceğini söyledi.

Doğalgazda indirim olmaz

Enerji Bakanı Yıldız, doğalgazda indirim olup olmayacağı sorumuza ise şöyle yanıt verdi: "Doğalgazda indirim söz konusu değil. Uluslararası piyasalarda doğalgaz fiyatları yüksek seyrediyor. Ayrıca halen yüksek doğalgaz fiyatlarından dolayı şişmiş bir stok bulunuyor. BOTAŞ eksidedir. Buna rağmen vatandaşın gaz ihtiyacını olabildiğince makul fiyattan karşılamaya çalışacağız."

Bakan Yıldız, TKİ'nin linyit ocaklarında yetiştirdiği 18 bin 300 adet zeytin ağacından elde edilen zeytin yağını gazetecilere gösterdi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209