Vergi cenneti Bermuda da denetime açıldı

Türkiye ve Bermuda arasında ''Vergi Konularında Bilgi Değişimi Anlaşması'' New York'ta Türk Başkonsolosluğunda imzalandı.

Vergi cenneti Bermuda da denetime açıldı

Türkevi'nde düzenlenen imza töreninde anlaşmayı Türkiye adına Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci, Bermuda adına Başbakan ve Maliye Bakanı Paula A. Cox imzaladı. Törene New York Başkonsolosu Levent Bilgen de katıldı.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, imzalanan anlaşmanın, cezai ve hukuki vergi konularında iki ülke arasında tam bir bilgi değişiminin yapılmasını öngördüğü, bu anlaşma ile vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi konusunda önemli bir adımın atıldığı belirtildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

''Bermuda ile imzalanan bu anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, her çeşit ve tanımdaki vergiler ile ilgili olarak inceleme elemanlarımızca ihtiyaç duyulabilecek bilgiler Bermuda yetkili makamlarından talep edilebilecek ve yine Bermuda tarafından ihtiyaç duyulabilecek bilgiler de ülkemiz tarafından karşılanabilecektir. Anlaşma ayrıca, tarafların yetkili temsilcilerinin vergi incelemesi amacıyla gerektiğinde bir diğerinin ülke toprağında inceleme yapabilmesine, ilgili kişilerle görüşebilmesine veya yapılmakta olan bir vergi incelemesine katılabilmesine de imkan sağlamaktadır.''

-Bermuda Başbakanı ve Maliye Bakanı Cox-

Bermuda Başbakanı ve Maliye Bakanı Paula A. Cox, imza töreninde yaptığı konuşmada, Bermuda hükümeti ve halkı adına Türkiye ile anlaşma imzalamaktan dolayı son derece gururlu olduğunu belirterek bu anlaşmanın, Türkiye ile Bermuda arasındaki dostluğun daha da ilerlemesine katkıda bulunacağını söyledi. Vergi konularında bilgi değişimi anlaşmalarının son derece önemli olduğunu ve şeffaflık sağladığını ifade eden Cox, Bermuda'nın uzun geçmişi olan Türkiye ile ilişkilerini başka alanlarda da geliştirmeyi hedeflediğini kaydetti.

-Gelir İdaresi Başkanı Kilci-

Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci de imza töreninden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye ile Bermuda arasında bilgi değişimi anlaşması imzaladıklarını belirterek şunları söyledi:

''Yapmış olduğumuz bu anlaşma sayesinde bundan sonraki süreçte, Bermuda'dan her türlü mali bilgileri alma imkanımız olacak. Gelir İdaresi Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı olarak biz bu tür anlaşmaları özellikle finansal merkez veya vergi cenneti tabir edilen ülkelerle yapmaya gayret ediyoruz. Bu da bize uluslararası piyasada dolaşan ve Türk vergi sistemine göre vergilendirilmesi gereken parasal hareketlerin takibine büyük ölçüde imkan verecek. Sayın Bakanımızın daha önce yapmış olduğu açıklamalar var bu konuda ki biz bunun ilk başlangıcını İsviçre ile yaptık. İsviçre ile yapmış olduğumuz anlaşmayla oradaki bilgileri alma imkanımız olacak. Bermuda gibi diğer bu tür ülkelerle de anlaşma yapmak için şu an çalışmalarımız devam ediyor.''

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209