Türkiye'de altın arayan firma sayısı 5 oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Yardımcısı Balta '2002 yılından önce Türkiye'de altın üretimi yapan tek bir firma vardı. Şimdi ise bu sayı 5'e ulaştı'' dedi.

Türkiye'de altın arayan firma sayısı 5 oldu

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, 2002 yılından önce Türkiye'de altın üretimi yapan bir firma olduğunu, bugün ise sayının 5'e yükseldiğini belirterek, ''Bu firmalar Avrupa normları üzerinde, çevreye uyumlu bir şekilde üretim yapıyorlar'' dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Rixos Downtown Otel'de düzenlenen, ''Çevresel Etki Değerlendirmesi ve Madencilik Sempozyumu''nda konuşan Muhammet Balta, madencilik sektörüne büyük önem verdiklerini söyledi. Madencilik sektörünün Türkiye'nin kalkınmasında lokomotif sektörlerden biri olduğunu ve sektör çalışanlarının önünü açmak için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Balta, ''Gelecek nesillere ve çocuklara yaşanılabilir bir çevre bırakmak için önlem almak istiyoruz. Türkiye'de son 10 yılda çevresel alanda ve her alanda bir zihniyet değişimi yaşanıyor'' diye konuştu.

Çevreyle ilgili sorunları ve çevresel etkileri en aza indirmek için yapılan çalışmalara, proje oluşturan belediyelere destek vermeye çalıştıklarını dile getiren Balta, ''2002 yılından önce Türkiye'de altın üretimi yapan tek bir firma vardı. Şimdi ise bu sayı 5'e ulaştı. Bu firmalar Avrupa normları üzerinde, çevreye uyumlu bir şekilde üretim yapıyorlar'' ifadesini kullandı.

Balta, 2002 yılında madencilik sektöründe ihracatın yaklaşık 570 milyon dolar olduğunu, bugün ise rakamın yaklaşık 3,6 milyar dolara yükseldiğini ifade ederek, sektörde ihracatın ithalattan daha fazla olduğunu rakamların ortaya koyduğunu söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise çevre ve kalkınma alanında Antalya'nın ciddi sıkıntıları olduğunu savunarak, özellikle hava kirliliğinin sorun olduğunu bildirdi. Antalya'ya kalitesiz kömür girmesini izin verilmemesini isteyen Akaydın, ''Hava kirliliğinin artmasında kömürün etkisi çok büyük'' dedi.

Hükümetin son yıllarda yaptığı yatırımlardan birinin duble yollar olduğunu belirten Akaydın, aynı yatırımların enerji alanında yapılması halinde ciddi mesafe katedileceğini kaydetti.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209