TÜGİK: İşsizlik değil iş beğenmeyenler var

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkanı Erkan Güral, Türkiye'de işsizlik sorunu olmadığını, sorunun mesleksizlik ve iş beğenmemekten kaynaklandığını savundu.

TÜGİK: İşsizlik değil iş beğenmeyenler var

 Güral, Kütahya Seramik şirketine ait tesislerde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de kriz, cari açık, işsizlik gibi söylemlerden nemalanan kişiler bulunduğunu öne sürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Her işveren bir kişiyi işe alsın'' çağrısından sonra TÜGİK bünyesindeki iş adamlarının 30 bin kişiye istihdam sağladığını belirten Güral, bunun azımsanamayacağını bildirdi.

Güral, ülkede bir kriz söylentisi yayıldığına işaret ederek, şöyle devam etti:

''Konfederasyonumuz bu kriz söylemlerine hiçbir zaman itibar etmedi, etmeyecek. Bu söylemler belli grupların amacı için çıkarılmaktadır. Ülkenin başarısını gölgelemek için çıkarılan söylemlerdir. Türkiye son yıllarda çok büyük başarılara imza attı. Bu başarının gölgelenmesi istendiğinden suni kriz ve işsizlik söylemleri üretiliyor. Türkiye'de kesinlikle işsizlik sorunu yok; sorun mesleksizlik ve iş beğenmemekten kaynaklanıyor. Ne beyaz yakalı ne de mavi yakalı eleman bulabiliyoruz. Bulunanların çoğu da işi beğenmiyor. Bu yüzden ihtiyaca uygun ara eleman bulamıyoruz.''

-TÜGİK Başkanlığına yeniden aday olacak-

Güral, 95 meslek grubunda 72 dernek ve 8 bin üyeye sahip olan ve 1 milyonu aşkın kişiye istihdam sağlayan TÜGİK'in olağan genel kurul toplantısının 18 Şubat'ta Ankara'da yapılacağını hatırlattı.

Görevini bir dönem daha yürütmek istediğini dile getiren Güral, başkanlığa yeniden aday olacağını anlattı.

Güral, bir gazetecinin, Fransa Senatosunun kararına ilişkin sorusunu şöyle yanıtladı:

''Yasa kabul edildikten sonra kendi içlerinde kutlama yapıyorlar. Bu durum gösteriyor ki, Sarkozy olayı kişiselleştirmiş ve kendi amacı için kullanmış. Allah ona akıl fikir versin. Konfederasyonumuzda Fransa ile ticari ilişkileri olan firmalar var. Ancak bu durum hükümetler arası bir olay. Hükümetler arası bir olay için neden firmalar cezalandırılsın? Sarkozy ve Fransa Hükümetine yönelik bütün tepkilerde yer alırız. Eleştirilerimizi her zaman ve her yerde dile getiririz. Ancak firmaların cezalandırılmasına karşıyım.''


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209