TİSK: Yeni teşvik sistemi lig atlatacak

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, yeni teşvik sisteminin Türkiye'nin bir üst lige yükselmesine katkı sağlayacağını belirtti.

TİSK: Yeni teşvik sistemi lig atlatacak

Kutadgobilik yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün açıklanan yeni teşvik sistemini değerlendirdi.

Yeni sistemin hem cari açığın yapısal kaynaklarının kurutulması ve teknolojik dönüşüm hem de istihdam artışı açısından çok olumlu değerlendirildiğini ve işveren kesimince takdirle karşılandığını ifade eden Kudatgobilik, şunları kaydetti:

''Yeni teşvik sistemi, ekonominin ihtiyaçlarına dair analizlere dayanması, girişimcileri yatırımdan caydıran en önemli sorunlara yönelik destek tedbirleri öngörmesi, çok boyutlu niteliği ve çeşitli teşvik araçlarına yer vermesi nedeniyle, ülke kalkınmasını hızlandıracak, ulusal hedeflere varılmasını kolaylaştıracak, son derece önemli bir gelişmedir.

İşveren kesimi, yeni teşvik sisteminin, Türkiye'nin dünya ülkeleri arasında bir üst lige yükselmesine katkı sağlayacağı inancını taşımaktadır. Hükümetimizi, sanayiye ivme kazandıracak bu çalışma nedeniyle kutluyoruz.''

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209