TESK başkanından "korsan taksi" uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, korsan taşımacılık yüzünden taksicilerin kazancının yüzde 50 azaldığını belirtti.

TESK başkanından

Palandöken, yazılı açıklamasında, korsan taşımacılık konusunda bir an önce etkin kararlar alınmasını istedi.

Taksimetresi olan ruhsatlı taksi ile korsan taksi arasında yüzde 20-30 arasında bir ücret farkı olduğunu bildiren Palandöken, ''Korsan taşımacılık yasalara aykırı olduğundan her yönüyle devlete zarar vermektedir'' yorumunu yaptı.

Korsan taşımacılık, korsan kitap, korsan CD gibi illegal yollarla yürütülen faaliyetlerin her şeyden önce emek hırsızlığı olduğunu ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:

''Esnafımız korsan taşıma ile haksız rekabet içerisinde mücadele etmektedir. İstanbul gibi büyük metropollerde korsan taşımacılık büyük boyutlara ulaşmıştır. Korsan çalışanların sayısı 30-40 bine ulaşarak kayıtlı çalışanların sayısını aşmıştır. Korsan taşımacılık yüzünden taksicilerimizin kazancı yüzde 50 azalmıştır.''

Korsan taşımacılıkla ilgili İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve yetkili birimlerle görüşülerek denetimlerin etkin yapılması, caydırıcı tedbirlerin alınması ve kamuoyunun bilgilendirilmesine yönelik çalışmalar yürütüldüğünü hatırlatan Palandöken, ''Korsan taşıma yapanlara 500-600 lira ceza verilmesi ve aracın bir hafta bağlanması yeterli değildir. Ceza, korsan taksiyi teşvik eden vatandaşa, ruhsat sahibine ve sürücüsüne ayrı ayrı uygulanmalıdır'' önerisinde bulundu.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209