Teknosa'da bin kişiye yeni istihdam

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı ve Teknosa Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, 2012 yılında hedeflerinin Teknosa'yı halka açmak olduğunu belirtti, istihdam sinyali verdi.

Teknosa'da bin kişiye yeni istihdam

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı ve Teknosa Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, 2012 yılında hedeflerinin Teknosa'yı halka açmak olduğunu belirterek, "Teknosa ile İMKB’nin en değerli, en çok kazandıran şirketleri arasına girerek, bize inanan yatırımcılarla birlikte kazanmayı hedefliyoruz" dedi.

Dünya ve Türkiye’de tüketici elektroniği sektörünün de değerlendirildiği basın toplantısında konuşan Dinçer, 2011 yılının dünya tarihinde “iz bırakan” bir yıl olduğunu belirtti. Dinçer, “Bir taraftan Avrupa’da derinleşen kriz, diğer taraftan Arap uyanışı dünyanın siyasi geleceğine, ekonomik dengelerine uzun yıllar etki edecek gelişmeler. Türkiye, dünyadaki bu çalkantılı dönemde de bir önceki yılda olduğu gibi ekonomik performansı ile dünyayı şaşırttı. 2011 yılında gerçekleştirdiğimiz yüzde 9 civarında büyümeyle Çin’le beraber dünyanın en hızlı büyüyen iki ülkesinden birisiyiz. Üstelik bunu 2010 yılındaki yüzde 9 büyümeyle oluşan yüksek bir bazın üzerine gerçekleştirdik” dedi.

-"SORUNLAR PARASAL GENİŞLEMEYLE KALICI ŞEKİLDE ÇÖZÜLMEZ"-

2012 yılı için hükümetin ekonomik büyüme beklentisinin yüzde 4 olduğuna işaret eden Dinçer, son dönemde global risk iştahında bir yükseliş yaşandığına dikkati çekti. Bu yükselişin ardında gelişmiş ülkelerde görülen bir yavaşlama olduğunun altını çizen Dinçer, "Ayrıca merkez bankalarının bir kez daha parasal genişlemeye gideceği beklentisi var. Buna ek olarak Avrupa borç krizinin de az hasarla çözüleceği beklentisi oluşuyor. Bize göre parasal genişlemeyle sorunlar kalıcı şekilde çözülemez. Ancak, beklentilerin yükselttiği global risk iştahı bu seviyede kaldığı sürece Türkiye 2012’de yine beklenenden daha hızlı büyüyecektir” diye konuştu.

-"STRATEJİK PLANLARIMIZI 10 YILLIK SÜRECİ KAPSIYOR"-

Sabancı'da çok senaryolu stratejik planlarının önümüzdeki 10 yıllık süreci kapsadığını söyleyen Dinçer, her işe uzun vadeli baktıklarını ve işlerinde vizyonlarının farklılıklar yaratarak, kalıcı üstünlükler sağlamak olduğunu kaydetti. Teknosa bunun en güçlü örneklerinden birisi olduğunu belirten Dinçer, "Teknosa, elektronik perakende sektörünün açık ara en büyük, lider şirketi. Teknosa, Sabancı portföyünün tüm finansal göstergelerde, marka algı ve bilinirliliğinde parlayan yıldızı” dedi.

-"2012'DE HEDEFİMİZ TEKNOSA'YI HALKA AÇMAK"-

Türkiye’nin her anlamda lider teknoloji perakendecisi olarak, 2012’de de milyonları teknolojiyle buluşturmaya, yeniliklerle sektörü büyütmeye, istihdam yaratmaya, yaşama değer katan projelere imza atmaya ve sektörün geleceğini belirleyen marka olmaya devam edeceklerini belirten Dinçer, “2012 yılında önemli bir hedefimiz de Teknosa’yı halka açmak. Halka açılmayla Sabancı portföyüne şeffaflık, Teknosa kurumsal yönetimine güç kazandırmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda Teknosa çalışanlarına, iş ortaklarımıza, müşterilerimize ve Teknosa’nın geleceğine inananlara bir yatırım fırsatı oluşturuyoruz. Hedefimiz, lider Teknosa ile İMKB’nin en değerli, en çok kazandıran şirketleri arasına girmek ve bize inanan yatırımcılarla birlikte kazanmak” şeklinde konuştu.

-"TÜRK HALKI ELEKTRONİĞE 5,10 MİLYAR EURO HARCADI"-

Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane ise dünyadaki büyüklüğü 2011 yıl sonu itibariyle 668 milyar euro ulaşan tüketici elektroniği pazarının, 2010 yılına göre yavaş bir büyüme grafiğine sahip olsa da bir önceki yıla göre yüzde 6’lık bir çıkış gösterdiğini söyledi. 2011 yılının hem Türkiye hem de Teknosa için yüksek performanslı bir yıl olduğunu ifade eden Nane, Türk halkının 2011’de teknolojiye 5.10 milyar Euro harcadığını belirterek Türkiye’de sektörün dünyadaki genel büyüme ortalamasının üzerinde bir seyirle yüzde 10 oranında büyüme ortaya koyduğunu söyledi.

Teknosa’nın 2011 yılında yüzde 29’luk bir büyüme performansı ortaya koyduğunu belirten Mehmet Nane, yakalanan bu grafiğin 2010 yılında gerçekleştirdikleri yüzde 13’lük büyümenin iki katının üzerinde ve 2011 sektör büyümesinin ise 3 katına yakın olduğunu belirtti.

-"BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK"-

2012 yılına sürdürülebilir kârlılık ve sadık müşteri parolası ile girdiklerini belirten Mehmet Nane, 2012 yılında da hem büyük, hem de küçük metrekareli mağazalar açmaya devam edeceklerini açıkladı. Hedeflerinin daha fazla tüketiciye ulaşmak olduğuna işaret eden Nane, yıl sonuna kadar mevcut satış alanlarına net 30 bin metrekarelik yeni satış alanı daha eklemek istediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"2011 yılında ulaştığımız 1.7 milyar TL olan ciromuzu, 2012 yılında yüzde 20 oranında artırmayı hedefliyoruz. Sektörümüzün lideri olarak istihdama katkımızı sürdüreceğiz ve 1000 yeni çalışanı daha bünyemize katacağız.”

-"FACEBOOK HAYRAN SAYIMIZ 425 BİNE ULAŞTI"-

Teknosa olarak “herkes için teknoloji” felsefesi ile herkese “ayrı ayrı” dokunabilecek çalışmalara imza atmaya devam edeceklerini belirten Mehmet Nane, Teknosa Turuncu Kart sahibi müşteri sayısının 2011 yılında 2 milyon 300 bine ulaştığını söyledi. Sosyal meydanın da aktif oyuncusu olduklarını beliten Nane, "Böylece 425 bine ulaşan Facebook hayran sayısı, 15 binin üzerinde twitter takipçimizin sesine kulak veriyoruz" dedi. Nane, Teknosa.com'un ise ayda 2 milyona yakın ziyaretçi sayısına ulaştığını ve bugün e-ticarette organize perakendeciler arasında ilk 3 arasında yer aldığını kaydetti.

-TEKNOSA 2 SANİYEDE 1 ÜRÜN SATTI, CİROSUNU 1,7 MİLYAR TL'YE ÇIKARDI-

Toplantıda verilen bilgilere göre, Teknosa, 2 saniyede 1 ürün sattı ve 2011 yılını yüzde 29’luk büyüme ile KDV hariç 1,7 milyar TL’lik ciro ile kapattı. Yeni mağaza yatırımları ile birlikte net satış alanını 2011 yılında 26 bin 500 metrekare artıran Teknosa, yılı 128 bin metrekareye ulaşan net satış alanıyla Türkiye’de hizmet verdiği il sayısını 72’ye, mağaza sayısını ise 269’a ulaştırarak tamamladı. Teknosa 2011 yılında 4 yeni ilde, 7 yeni ilçede olmak üzere toplam 13 yeni mağaza açarak Türkiye’nin yüzde 93’ünü kapsayan hizmet ağına ulaştı. 2011 yılında Teknosa mağazalarını ziyaret edenlerinin sayısı 85 milyonu, ürün satış adetleri ise 14 milyonu aştı. Teknoloji marketleri kanalında satılan her 10 Smart Tv’den 5’i, her 10 3D TV’den 5’i, her 10 Led TV’den 5 tanesi, 10 webbook’tan 4’ü ve her 10 Netbook’tan 4 tanesi Teknosa’dan alındı.

ANKA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209