SPK, Garanti Bankası'nın yeni fonuna izin

SPK, Garanti Bankası AŞ'nin 500 milyon lira başlangıç tutarlı ''T. Garanti Bankası AŞ B Tipi Kısa Vadeli Tahvil ve Bono Fonu''nun kurulmasına izin verdi.

SPK, Garanti Bankası'nın yeni fonuna izin

SPK'nın haftalık bültenine göre, Kurul, Garanti Bankası AŞ'nin 500 milyon lira başlangıç tutarlı, ''T. Garanti Bankası AŞ B Tipi Kısa Vadeli Tahvil ve Bono Fonu''nun kuruluşuna izin verilmesine ve 50 milyar adet katılma payının kayda alınmasına karar verdi.

Kurul, Denge Yatırım Holding AŞ, Etiler İnci Büfe Gıda Sanayi ve Dış Ticaret AŞ'nin halka açılmak ve 50'şer milyon lira tavan ile kayıtlı sermaye sistemine geçmek üzere sermaye piyasası mevzuatına uyum sağlamak amacıyla hazırlanan esas sözleşme tadil metinlerine uygun görüş verilmesi talebini de olumlu karşıladı.

Euro Yatırım Menkul Değerler AŞ 15 milyon lira bedelli hisse senedi ihracı için Kurul'a başvurdu. Kurul, Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ'nin nominal ihraç tutarı 20 milyon lira olan tahvilin ihracı için izin verdi.

Kurul, Akbank TAŞ Koruma Amaçlı Şemsiye Fonu'nun sayısı 180 milyarı bulan payını, T. Garanti Bankası AŞ B Tipi Kısa Vadeli Tahvil ve Bono Fonu'nun da sayısı 50 milyarı bulan payını kayda aldı.


SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209