Sivas'ta 150 kişilik işe bin 400 kişi başvurdu

Sivas'ta, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında ilköğretim okullarında 150 kişinin 4 ay süreyle istihdam edileceği iş için bin 400 kişi müracaat edince salon karıştı.

Sivas'ta 150 kişilik işe bin 400 kişi başvurdu

Sivas'ta, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında ilköğretim okullarında 150 kişinin 4 ay süreyle istihdam edileceği iş için bin 400 kişi müracaat edince kuranın çekileceği salonda gerginlik yaşandı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen program kapsamında kentteki ilköğretim okullarında temizlik personeli olarak işe alınacak 150 kişi, Kongre Lisesi Spor Salonu'nda kurayla belirlendi. 150 kişinin işe alınacağı kuraya bin 400 kişi müracaat edince salonda yoğunluk yaşandı.

Sabah saatlerinden itibaren kuraya katılmak için okula gelen adaylar kayıt işlemlerinin yapıldığı masalarda uzun kuyruk oluşturdu.

Zaman zaman gerginliklerin çıktığı salona görevliler tarafından polis ekipleri çağrıldı. Daha sonra kayıt işlemleri adayların isimlerinin baş harfine göre sıralanarak yapıldı. Polis eşliğinde gerçekleştirilen kayıt işlemlerinin ardından Noter huzurunda kura çekildi.

Kura çekilirken adayların heyecanlı oldukları, bazı adayların ise dua ettikleri gözlendi.

Çalışma ve İş Kurumu Sivas İl Müdürü Nabi Soysal, yaptığı açıklamada, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Sivas Merkez ve ilçelerdeki ilköğretim okullarında 4 ay süreyle temizlik işlerinde çalışacak 312 kişiyi kurayla belirleyeceklerini söyledi.

Soysal, ''Toplam 312 kişinin 150'si Sivas merkezde kura çekimiyle belirlenecek, geri kalanının kura çekimini ise ilçelerde yapacağız. Program kapsamında okullarda temizlik elemanı olarak geçici süreyle çalıştırılacaklar. Şu anda Sivas merkez için toplamda bin 400 civarında müracaat var.

Bunun yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde de istihdam edilmek üzere 30 kişilik bir alım daha yapacağız. Burada işe alacaklarımız da yurtlarda, kütüphanelerde, müzelerde ve Kültür ve Turizm Müdürlüğünün diğer birimlerinde 8 ay süreyle istihdam edilecek'' dedi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209