Niğbaş İMKB'de işlem görmeye başladı

Işıklar Holding girişimi olan Çemaş Dökümün yüzde 95,30'una sahip olduğu Niğbaş Niğde Beton Sanayi ve Ticaret AŞ hisseleri, İMKB'de işlem görmeye başladı.

Niğbaş İMKB'de işlem görmeye başladı

İMKB'de düzenlenen törende konuşan Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık, Niğbaş'ın 27 Şubat'ta halka arz edildiğini belirterek, bu arzdan elde edilecek kaynağın aktarılacağı yeni yatırımları anlattı.

''Niğbaş, büyüme ve istihdam yaratmaya devam edecek'' diyen Işık, şirketin halka arz edilen yüzde 18,52 oranında hisselerinin 3 fon, 5 tüzel kişilik, 4 yatırım ortaklığı ve 3'ü yabancı 1091 kişi tarafından paylaşıldığını kaydetti.

Işık, bu sürecin ardından Kırşehir'de yeni bir fabrika kuracaklarını ifade ederek, ''Şirketin halen dışarıdan tedarik etmekte olduğu döşeme panellerini bu fabrikada kendimiz üreteceğiz. Ayrıca Niğde'de yeni bir beton kiremit fabrikası inşa etmeyi hedefliyoruz. Prefabrike beton üretim kapasitemizi, yıllık 121 bin tondan 200 bin tona çıkaracağız'' diye konuştu.

İMKB Yönetim Kurulu üyesi Osman Akyüz de bu yıl Niğbaş ile beraber halka arz edilen şirket sayısının 4'e ulaştığını belirterek, bu arzlardan 118,5 milyon lira hasılat sağlandığını söyledi.

Akyüz, 2001 ile 2009 yılları arasında halka arz sayısının 6 olduğunu anımsatarak, ''Bu sayı 2010'da  22, 2011'de 27'ye çıkmıştır. Son 2 yıl içerisinde gerçekleştirilen hisse senedi halka arzı sonucunda, şirketlerimize 4,8 milyar lira kaynak sağlanmış. Ayrıca son 2 yılda 55 bine yakın yeni yatırımcı piyasamıza kazandırılmıştır'' dedi.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen gong töreniyle Niğbaş hisseleri, İMKB'de işlem görmeye başladı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209