Nabucco projesinde yeni gelişme

Nabucco Gas Pipeline International GmbH firmasından yapılan yazılı açıklamaya göre, firma projenin 733 kilometrelik Sivas-Irak Sınırı (Silopi) kesimi ile Çevresel Etki Değerlendirme Raporu'nu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na iletti.

Nabucco projesinde yeni gelişme

Türkiye'den AB ülkelerine doğalgaz taşımak amacını taşıyan ve uzun geçişli bir boru hattı taşımacılığı projesi olan Nabucco'nun Sivas-Irak sınırı (Silopi) kesimiyle ilgili ''Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu'' Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu.

Nabucco Gas Pipeline International GmbH firmasından yapılan yazılı açıklamaya göre, firma projenin 733 kilometrelik Sivas-Irak Sınırı (Silopi) kesimi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme Raporu'nu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na iletti.

Firmanın Yönetici Direktörü Reinhard Mitschek, raporunun sunulmasını, sürecin onaylanması ve projenin gerçekleştirilmesi yolunda önemli bir adım olarak değerlendirdi.

Rapor, Bakanlığın Ocak 2011 tarihli kararı ile belirlenen formata uygun olarak hazırlandı. Hem mühendislik hem de çevre alanında tecrübeli uzmanların dahil olduğu ve geniş çaplı saha araştırmalarının ardından hazırlanan rapor için ilgili tüm kamu ve idari kuruluşlarla da görüş alışverişinde bulunuldu.

Rapor ayrıca hat üzerinde bulunan Sivas, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin ve Şırnak illerinde Valilikler aracılığıyla halkın görüşüne de sunulacak.

Açıklamada, projenin Ankara-Gürcistan sınırı ile ilgili raporunun ise yakın bir zamanda tamamlanmasının hedeflendiği belirtilerek, Sivas-Irak Sınırı ile ilgili rapora için ''olumlu'' kararının bu yaz verilmesinin beklendiği ifade edildi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209