MÜSİAD bu oyunu bozacak

MÜSİAD, orta gelir tuzağını bozmak için bugüne kadar denenmemiş bir stratejiyi hayata geçiriyor.

MÜSİAD bu oyunu bozacak

 MÜSİAD 5 bin yabancı işadamını, Anadolu'nun dört bir tarafındaki üyelerine paylaştırıp 26 'Bölgesel Kalkınma Ajansı'yla buluşturacak. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'ın hedefi Türkiye'nin ayağına dolanan Orta Gelir Tuzağını bozmak.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), orta gelir tuzağını bozmak için bugüne kadar denenmemiş bir stratejiyi hayata geçiriyor. MÜSİAD, Ekim ayında İslam ülkelerinden 5 bin işadamını önce fuarda ağırlayacak, sonrasında ise ülkelerine göndermek yerine Anadolu'nun dört bir tarafındaki MÜSİAD şubelerine dağıtarak, 26 kalkınma ajansıyla bir araya gelmelerini sağlayacak. Bu adımın öncesinde dün Konya'da 35 şube başkanı ile 26 bölgesel kalkınma ajansının genel sekreterini biraraya getiren MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, "Amacımız üyelerimizin ve ülkemizin mevcut gelir durumunun orta gelir sınıfından bir üst sınıfa doğru metodlarla ulaşmasını sağlamak" dedi.

FUAR ÖTESİ TİCARET

Üyelerinin kamu desteklerine ve finansal imkanlara kolayca ulaşabilmeleri için çalıştıklarını belirten Olpak, "Bu yıl 11-14 Ekim tarihlerinde 14'üncüsü yapılacak MÜSİAD Fuarı ve Uluslararası İş Forumu'na İslam ülkelerinden 5 bin işadamı gelecek. Fuar sonrasında yabancı işadamlarını küçük gruplara ayırarak MÜSİAD şubeleri ve bölgesel kalkınma ajansları ile buluşturacağız. Fuar sonrası ticaret nasıl olacak göstereceğiz. Bu işin Türkiye'miz adına doğru sonuçlar doğuracağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209