KOSGEB'ten küçük işletmeler için yeni hedef

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, ''İşletmelere proje, hedef ve plan kültürünü aşılayarak nitelikli KOBİ'ler ortaya çıkarmak ve onları desteklemek istiyoruz'' dedi.

KOSGEB'ten küçük işletmeler için yeni hedef

 Kaplan, Osmaniye Girişimci İşadamları Derneğinin (OGİAD) Gala tesislerinde düzenlediği 'Girişimci Ekonomi ve KOSGEB'in Destekleri' konulu konferansta, KOSGEB olarak asıl değişimi 2010 yılında yaşadıklarını söyledi.

Bu değişimin kendileri için bir milat anlamına geldiğini ve bu sayede hizmet ağlarının 7-8 kat genişlediğini ifade eden Kaplan, KOSGEB'in hedeflerini aştığını ve yarınlara daha umutla baktıklarını belirtti.

Kaplan, sadece para dağıtan bir kuruluş olmadıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

''İşletmelere proje, hedef ve plan kültürünü aşılayarak nitelikli KOBİ'ler ortaya çıkarmak ve onları desteklemek istiyoruz. Dünya ile yarışmak isteniyorsa proje esaslı desteklemeler verilmesi gerekmektedir. Yeni dönemde KOBİ'ler de artık küresel bir oyuncudur. Herkesten farklı bir şeyler yapmak isteyen işletmeye 1 milyona kadar destek oluyoruz. Biz de işletmelerimize 'ya farklı olacaksın ya da güçlü olacaksın' diyoruz.''

OGİAD Başkan Yardımcısı Zekeriye Davarcı ise dernek çalışmaları hakkında bilgi vererek, en son düzenledikleri girişimcilik kursuna katılan 30 kişiden 11'inin iş yeri açtığını bildirdi.

İşletmelerin, bir araya gelerek daha büyük işletmeler kurmadıkları takdirde ileride markalaşmış firmalarla rekabet etmelerinin mümkün olmayacağını vurgulayan Aslan, ''Girişimciliği geliştirme anlamında adeta seferberlik başlattık. Toplumun her kesimine bunu yaymayı başardık. Girişimciliği bizler, bir hayat felsefesi olarak görüyoruz. Bu düşünceyle de girişimci yetiştirmeye devam edeceğiz''dedi.

Konuşmaların ardından OGİAD'ın girişimcilik kursuna katılarak KOSGEB destekli iş yeri açan girişimcilere plaket, kursa katılanlara ise sertifikaları verildi.

(MUH-SAR-AG-MUR)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209