Koncuk: Maliye hesap oyunları yapıyor

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, toplu sözleşme görüşmelerinde memurlara zam vermemek için Maliye'nin hesap oyunları yaptığını öne sürdü.

Koncuk: Maliye hesap oyunları yapıyor

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı memur maaşlarının 2010-2011 yılları arasında reel olarak arttığını gösteren tablonun gerçekle bağdaşmadığını ileri sürerek, ''Maliye Bakanlığı, toplu sözleşme görüşmelerinde memurlara zam vermemek için hesap oyunları yapıyor; devlet kuruluşu olan TÜİK'in rakamlarına itibar etmiyor ve ürünlerin fiyatlarını kendisi tespit ettiriyor'' iddiasında bulundu.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerinden yola çıkılarak yapılan hesaplamada, memur maaşlarının tavuk etinden yumurtaya, nohuttan bibere, mazottan deterjana kadar birçok maddenin fiyatı karşısında eridiğini öne sürdü.

TÜİK verilerine göre memur maaşlarının Aralık 2010'dan bu yana ortalama yüzde 20 eridiğini belirten Koncuk, Türkiye Kamu-Sen'in yaptığı araştırmaya göre de memurların alım gücünün azaldığını ileri sürdü.

İsmail Koncuk açıklamasında,  ''Bu rakamlar TÜİK'in resmi rakamlarıdır. Maliye Bakanlığı işine gelen ürünleri değerlendirmeye tabi tutmuş ve memur maaşlarının reel olarak arttığını ispat edebilmek için epeyce emek harcamış. Neredeyse toplu sözleşmelerde üste para isteyecekler. Maaşların arttığını iddia eden yetkilileri, aylık 1400 lira maaşla bir ay geçinmeye davet ediyorum'' ifadelerine yer verdi.

Memur maaşlarının zorunlu tüketim kalemleri karşısında yüzde 57'ye varan oranlarda eridiğini öne süren Koncuk, ''Anlaşılan Maliye Bakanlığı, toplu sözleşme görüşmelerinde memurlara zam vermemek için hesap oyunları yapıyor; devlet kuruluşu olan TÜİK'in rakamlarına itibar etmiyor ve ürünlerin fiyatlarını kendisi tespit ettiriyor. Çünkü biz, bu fiyatları zaten her ay takip ediyoruz. Memur maaşları, TÜİK'in verilerine göre bile sürekli erimektedir'' değerlendirmesinde bulundu.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209