Katarlılar, Denizbank için fiyat yükseltti

Katar National Bank, Dexia’nın Türkiye’deki iştiraki Denizbank için daha önce verdiği fiyatı yükselttiği belirtiliyor. Buna göre, Denizbank için konuşulan son fiyat şöyle:

Katarlılar, Denizbank için fiyat yükseltti

Katar National Bank, Dexia’nın Türkiye’deki iştiraki Denizbank için daha önce verdiği fiyatı yükselttiği belirtiliyor. Buna göre, Denizbank için konuşulan son fiyat ise 8.85 milyar dolar seviyesine çıktı.

KATAR National Bank, Avrupa’daki kriz nedeniyle sıkıntıdaki Belçika-Fransa ortaklı Dexia’nın Türkiye’deki iştiraki Denizbank için daha önce verdiği fiyatı yükselttiği öne sürüldü.

Reuters’ın haberine göre, Katar National Bank, Denizbank için verdiği fiyatı revize etti. Denizbank’ta kısa listede yer alan taliplerin verdiği fiyat geçtiğimiz şubat ayında tamamlanması beklenen satış sürecinde uygun bulunmamış, yeniden farklı alıcılarla görüşmelere başlanabileceği belirtilmişti.

Dexia’nın beklentisi

Ancak bankaya yakın kaynaklar, Denizbank ile Katar National Bank arasında görüşmelerin sürdüğünü belirterek, “Teklif yeniden canlandırıldı ve masada. Yeni teklif Dexia’nın beklentilerine daha yakın” diyorlar. Denizbank’ın ana ortağı Dexia daha önce, Katarlı bankanın ilk teklifinin düşük olduğunu ifade etmişti.

1.5 çarpana çıktı

Konu hakkında Qatar National Bank (QNB) ve bankaya danışmanlık veren Citigroup yorum yapmazken Dexia, piyasa değeri 5.9 milyar dolar olan Denizbank için 4 milyar dolara yakın bir teklif istiyor. Farklı kaynaklar ise, Katarlı bankanın ilk teklifinin Denizbank’ın defter değerinin 1.1-1.2 katı arasında olduğunu, Dexia’nın ise 1.5 çarpan istediğini belirtiyor.

Katar National Bank’ın yeni teklifinin ne olduğu konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor. Ancak bankanın defter değerinin 1.5 çarpan üzerinden hesaplanması durumunda Denizbank için konuşulan fiyatın 8.85 milyar dolara ulaşmış oluyor.

Küresel piyasalar

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Denizbank’ın geçen şubat ayında gerçekleşen yıllık değerlendirme toplantısında, satış sürecinde küresel piyasaların seyrinin etkili olacağını belirterek şunları kaydetmişti: “Şartlar o kadar ortada ki, herkes en iyi değeri bulmak ister.

Her zaman için ‘deve bir akçe, deve bin akçe’ hadisesi vardır. Bugün dünyanın en büyük bankalarına bakıldığında bunların şu anda piyasada alım satıma konu hisse değerleri defter değerlerinin bayağı altında.

Türkiye’de bile bir ay önceki banka fiyat defter oranlarına bakın, bir çarpanın altında bir sürü büyük bankayı göreceksiniz. Türk bankaları olarak baktığımızda tabii ki biz daha primliyiz. Dün itibarıyla Denizbank’ın piyasa değeri defter değerinin 2.4 katı.”

HSBC: Türkiye’de kimse banka satmak istemiyo

BİR dönem Denizbank’ın satışıyla ilgilenen HSBC’nin Türkiye CEO’su Martin Spurling, Türkiye’de kimsenin banka satmak istemediğini söyledi. CNBC-E’ye konuşan Spurling, “Türkiye’de bankaların sermaye oranları çok güçlü. Kimse satmak istemeyecektir.

Bazı bankalar satılmaya zorlanabilir. Bizim daha organik bazda ilerlememiz gerekiyor. Bu yıl 30 şube açmayı planlıyoruz. Önümüze çıkacak fırsatları değerlendirmek isteriz ama şu an organik büyümeye odaklandık” dedi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209