Kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: 'TBMM'nin, bürokrasinin 'hayır'ı yerine, milletin 'evet'ine kulak vermesini istemiştik. Alt komisyonda taleplerimizin karşılık bulacağına inanıyorum' dedi.

Kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ''TBMM'nin, bürokrasinin 'hayır'ı yerine, milletin 'evet'ine kulak vermesini'' istediklerini belirterek, alt komisyonda taleplerinin karşılık bulacağına inandıklarını bildirdi.

Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanan 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın tarafların tekrar dinlenmesi ve üzerinde uzlaşılması için oluşturulan alt komisyona havale edildiğini hatırlattı.

Tasarıya ilişkin söz alan komisyon üyesi milletvekillerinin, tasarının asıl komisyonunun Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu olmasına karşılık, neden Plan ve Bütçe Komisyonu'na geldiğini anlayamadıklarını dile getirdiklerini ifade eden Gündoğdu, şunları kaydetti:

''Sabah yaptığımız eylemlerde de dile getirdik. Tasarının ilgili komisyonu, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'dur. Anlaşılamayan bir nedenle hükümet tasarıyı, Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk etmiştir. Konfederasyonlarla uzlaşılamayan hususların varlığına dikkati çekilen toplantıda, alt komisyon kurularak tarafların tekrar dinlenmesine karar verildi. Biz de bugün yaptığımız eylemde, TBMM'nin, bürokrasinin 'hayır'ı yerine, milletin 'evet'ine kulak vermesini istemiştik. Alt komisyonda taleplerimizin karşılık bulacağına inanıyorum.''

Haber Kaynağı : Haber7.com

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209