Irak yatırım yapacak Türk arıyor

Irak'ın Wasit eyaletinden bir heyet, başta eyaletin başkenti Kut şehrinde olmak üzere Güney Irak'ta yatırım yapmaları için Türk işadamlarına davette bulundu.

Irak yatırım yapacak Türk arıyor

Dün Ankara Ticaret Odasında (ATO) gerçekleşen görüşmelerde, Wasit eyaletinin başkenti Kut şehrinin valilik yetkililerininden oluşan heyet ile toplantıya katılan Türk işadamları, gerek Kut şehrinde gerekse Güney Irak'ın diğer kesimlerindeki yatırım olanakları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıya katılan işadamlarından Feridun Çılkadaroğlu, daha önce Kut şehrinin İran ve Kuveytli firmaların hegemonyası altında olduğunu belirterek, ''Oradan bazı zararlar görülmüş. Şimdi Türk firmalarını tercih ediyorlar'' dedi.

Toplantıda, yatırım yapmaları için Türk firmalarına verilmesi gereken garantiler ve açılan ihalelere Türk işadamlarının katılmalarını sağlamak adına neler yapılması gerektiği konularının görüşüldüğünü kaydetti.

Güvenlik sorunlarının yaşandığı Irak'ın diğer yerlerine göre Kut'ta altı yıldır sadece bir olayın yaşandığını anlatan Çılkadaroğlu, Iraklı heyetin can güvenliği konusunda da güvence verdiğini dile getirdi.

Yatırım yapılması düşünülen yerlerin sadece Kut şehri ile sınırlı olmadığını ifade eden Çılkadaroğlu, ''Güney Irak'ta Basra, Kerbela, Nasiriye ve Wasit eyaletine bağlı diğer yerlerde büyük yatırımlar var. Enerji yatırımları, yol yatırımları, altyapı yatırımları... Bunların tamamında Türk firmalarını birinci derecede tercih ediyorlar'' diye konuştu.

Kut şehrinin yerel halkının da Türkleri çok sevdiğini belirten Çılkadaroğlu, şehirde bir Türk şehitliğinin bulunduğunu, Osmanlı döneminde neredeyse Yemen'deki kadar Türk askerinin İngilizlerle savaşarak şehit olduğunu anlattı.

''Kut halkı Türklere büyük bir sempati besliyor'' diyen Çılkadaroğlu, halkın da yerel yöneticilerin Türklerle ilişkide olmalarını arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209