IMF'e Çinli genel sekreter

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, kurum sekreterliği için Çinli ekonomist Jianhai Lin'i atadı.

IMF'e Çinli genel sekreter

Başka birime atanan Hintli ekonomist Siddharth Tiwari’nin yerine gelen Lin, görevine 22 Mart’ta başlayacak.

IMF’den yapılan açıklamaya göre Lagarde, Lin’i IMF Sekreterliği’ne atama düşüncesini İcra Direktörleri Kurulu’na açıkladı. Lagarde atama konusunda, “Jianhai ülke ve politikalar alanında geniş yelpazede bir Fon kariyerine sahip. Jianhai’nin kurum çalışanları, Yönetim ve üye ülkeler arasında konsensus oluşturma becerisinin ortaya çıktı yerde IMF’nin özellikle yararına olan bu geniş deneyim, İcra Direktörleri Kurulu’nun Fon tarihindeki en zorlu dönemlerden birindeki verimli çalışmasına temel oluşturdu” dedi.

IMF tarihindeki ilk Çinli Sekreter Lin, Beijing Uluslararası Ekonomi ve Ticaret Üniversitesi ve “University of California at Berkeley”de öğrenim gördü. George Washington Üniversitesi’nde uluslararası finans dalında doktora yapan Lin, IMF’deki görevinden önce finans sektörü ve üniversitede görev yaptı.

Lin, IMF’de Kasım 2011 tarihinden itibaren Sekreterya Birimi Direktör Yardımcılığı görevinde bulundu. Jianhai Lin, Politika ve Gözden Geçirme Birimi Strateji Direktörlüğü’ne atanan Hintli Siddharth Tiwari’nin yerine gelecek. Lin yeni görevine 22 Mart’ta başlayacak.

Sekreterlik Birimi, 24 üyeden oluşan IMF İcra Direktörleri Kurulu’nun operasyonel sorumluluğunu taşıyor ve kurumla ilgili konularda 187 üye ülkeyle düzenli bağlantı yapma görevi bulunuyor. Sekreterlik IMF Guvernörler Kurulu ile birlikte çalışıyor, görevleri arasında Uluslararası Para ve Finans Komitesi için politika kılavuzluğu da yer alıyor.

(ANKA)

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209