İflas erteleyen Wenice Kids'e maaş davası

Çocuk giyim markası Wenice Kids'i Arap Baharı vurdu. İflas ertelemeye başvuran firmanın işten çıkarılan çalışanları ise ödenmeyen maaşları için dava açmaya hazırlanıyor

İflas erteleyen Wenice Kids'e maaş davası

Geçen yıl yüzde 50 hissesini üç yabancı fona satan ancak işleri istediği gibi gitmeyen çocuk giyim markası Wenice Kids'in işten çıkarılan çalışanları, hukuki sürece başvurmak için düğmeye bastı.

2010'da verdikleri sözleri tutmadıkları gerekçesiyle işten ayrılan firmanın iletişim direktörü Hasan Taşkın, "Gelinen nokta üzüntü verici. Şirket yönetimi iç çekişmesi nedeniyle yüzlerce çalışan mağdur oldu.

Tek sorumlu çalışan olarak görüldü. Çalışanlar maaşlarını aylardır alamıyor. Tüm mağdurlar için hukuki mücadele kararı aldık. Bizim önderliğimizde işten çıkarılan arkadaşlar adına bir hukuk bürosu ile anlaştık.

Bize ulaşan tüm mağdurların haklarının hukuki olarak takipçisi olacağız" diye konuştu. Firmadan yaklaşık 300 kişinin işten çıkarıldığını ve ilk dava dilekçesinin pazartesi günü verileceğini kaydeden Taşkın, "Çalışanların maaşları da 3-4 aydır verilmiyor. Hem işten çıkarılanlar hem de halihazırda çalışmaya devam etmek zorunda kalanlar mağdur oldu" dedi.

TOPARLANIYORUZ

Wenice Kids'in CEO'su Oktay Özdemir ise, en büyük ihracat kalemlerini oluşturan Arap ülkelerindeki iç karışıklıklar sonrası bu pazarlara yapılan ihracatın durma noktasına geldiğini, bu süreci atlatmak için de iflas ertelemeye başvurduklarını söyledi.

"Ortadoğu ülkelerine ihracat için ciddi anlamda üretim yaptık. Ama karışıklıklar sonrası bu üretim elimizde kaldı. Bu süreci sağlıklı atlatabilmek için de iflas ertelemeye başvurduk" diyen Özdemir, Arap ülkelerinde toparlanmanın başladığını ve bu kriz dönemini telafi edeceklerini ifade etti.

Üç fonla ortaklık kurup 520 mağazaya ulaşmıştı

Kuşam Tekstil'in 1998'de kurduğu Wenice Kids Türkiye'de üretim yaparak dünyaya açılan ilk çocuk giyim markası oldu. 68 ülkede 520 mağaza ile faaliyet gösteren ve arkasından Eurasia Capital Partners, FMO (Hollanda Kalkınma Bankası) ve BAF (Balkan Accession Fund) ile ortaklık kuran Wenice Kids, 100 milyon euro ciroya ulaşmıştı.

Ancak işler kötü gidince firmanın üst yönetimi, Bakırköy 7. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak 3 grup şirketi Kuşam Tekstil, Wenice Mağazacılık ve Wenice Pazarlama için iflas erteleme talep etti.

Sabah

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209