Hisarlar AŞ demiryolu sektörüne giriyor

Eskişehir'de kurulu Hisarlar AŞ Genel Müdürü Zafer Türker, lokomotif motorunu taşıyan motor taşıma şaselerinin üretimiyle demiryolu sektörüne ilk adımı attıklarını söyledi.

Hisarlar AŞ demiryolu sektörüne giriyor

Türker yaptığı açıklamada, şirketlerinin iş dünyasına 1973 yılında otomotiv sektörüyle girdiğini ve tarım sektörüyle devam ettiklerini kaydetti.

Hisarlar AŞ'nin demiryolu sektörü açılımıyla büyük bir ivme kazandığını ifade eden Türker, şöyle konuştu:

''Farklı sektörlerde yer almak Hisarlar ailesinin en büyük hedeflerinden biridir. Bu hedeflere emin adımlarla ilerliyoruz. Yaklaşık iki yıl süren görüşme ve istişarelerden sonra Bombardier firmasının desteğiyle demiryolu sektörü standartlarını yakaladık. Hisarlar, iki ay öncesinde Bombardier'in onaylı tedarikçi listesinde yer almayı başardı.

Demiryolları kalkınma hamlesinde mutlak surette yer alınmalıdır. Bombardier'in Almanya'da yerleşik lokomotif fabrikalarına ilk mamulü sevk etmenin sevincini haklı olarak yaşıyoruz. Motor taşıma şaselerinin üretimiyle demiryolu sektörüne ilk adımı attık. Hedefimiz lokomotif parçaları dışında vagon üretimi de yapmaktır.

Demiryolu yatırım programını yakından takip ediyoruz. Hükümetin 2023 yılına kadar 10 bin kilometre hızlı tren ve 4 bin kilometre konvansiyonel hat inşa etme hedefi demiryolu sektörünün gelişmesinde önemli rol oynayacak.''

''2012'de Hisarlar Ar-Ge Merkezi kurulacak''

Türker, şirketlerinin bugün 45 bin metrekare kapalı alanda 800 personelle traktör, iş makineleri operatör kabinleri, otobüs ve iş makinesi şasilerini ve bunlara bağlı saç ve profilden mamul kaynaklı komponentlerini ürettiğini bildirdi.

Hisarlar'ın 10 bin metrekare kapalı alanı olan ikinci fabrikada da kombine toprak işleme makineleri imalatını gerçekleştirdiğini anlatan Türker, şöyle devam etti:

''Hisarlar, 2011 yılı itibari ile seri üretimine geçilmiş olan Türkiye'nin ilk 4x4 hafif ticari kamyonu olan Turkar'ı ülkeye kazandırdı. 2010 yılı itibariyle yalın yönetim sistemine geçen Hisarlar 'üretmek sanattır' sloganıyla çalışıyor. Yurt içi ve yurt dışı müşterilerine seri üretim dışında tasarım hizmetleri de sunmak adına 2011 yılında ar-ge merkezi kurma çalışmalarına başladık.

2012 yılı ilk çeyreğinde resmi açılışı yapılacak merkezde 60 mühendis ve teknik eleman istihdam edilecek. Sektöründe bir ilke daha imza atan Hisarlar, endüstriyel tasarımdan seri üretime kadar tüm süreçlerde ana sanayilere anahtar teslim çözümler sunacaktır.''

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209