Fitch Türkiye’de 'Botan' gidiyor

1999 yılından beri Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye Genel Müdürü Ayşe Botan Berker, bu görevinden ayrılıyor.

Fitch Türkiye’de 'Botan' gidiyor

Kadife Şahin'in haberi

Fitch Türkiye’nin yeni genel müdürü Rus Dimitri Surkov olacak

1999 yılından beri Türkiye Fitch’in Genel Müdürü olan Ayşe Botan Berker, emekli olacak. Ancak emeklilik hayatıyla iş yaşamından kopmayan Berker, bir risk yönetim şirketi kuruyor.

Botan’nın yerine gelecek olan Dimitri Surkov ise Fitch’in Rusya organizasyonun başında bulunuyor.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin “BB” olan yerel ve yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu teyit ederken, not görünümün “pozitif”ten “durağan”a çeviren Fitch’in bu kararı sonrasında dolar, 1.87 TL’ye yükselmiş, borsa düşmüştü.

Fitch, not görünümünün revize edilmesinde, yüksek düzeydeki cari açığını azaltmaktaki güçlüklerle karşı karşıya bulunan Türkiye’nin makroekonomik istikrarında kısa vadeli risklerde artış olması ile enflasyon hedefinin beklentilerin üzerinde olmasından kaynaklandığını vurgulamıştı.

Fitch’in Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın sert tepkilerine yol açan açıklamasından sonra Botan Berker, “Bu aldığımız kararın; dış piyasalarda uzun zamandır gözlemekte olduğumuz Avrupa’nın içinde bulunduğu zorluklar, oradan sağlanabilecek olan finansmanın sıkıntılı görünüyor olması, bizim cari açığımızın dış finansal ihtiyacı doğuruyor olması gibi nedenlerle, çok düşünülerek alınmış bir karar olduğunu söylemek istiyorum.

Notun artabilmesi için pozitif olmasına gerek yok. O bir şart değil. Halen artabilir. Yön belirtmemiş oluyoruz” demişti.

Milliyet

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209