'Elhamdülillah Türkiye'de işlerimiz çok iyi'

İslam Ticaret ve Sanayi Odası (ICCI) Başkanı ve Albaraka bankalarının sahibi Şeyh Saleh Kamel, Albaraka’nın İslam ülkeleri içerisindeki en başarılı ülkesinin Türkiye olduğunu söyledi.

'Elhamdülillah Türkiye'de işlerimiz çok iyi'

Mert Temizkan'ın haberi

İslam Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ICCI) 28’inci Genel Kurulu’nda konuşan Kamel, “Elhamdülillah (Çok şükür) Türkiye’de işlerimiz çok iyi gidiyor.

Albaraka Türk, bizim İslam ülkelerindeki yıldızımız. Türkiye, İslam ülkeleri içindeki en şanslı ülke. Yatırım için çok güzel bir ortam sunuyor. Şu anda da Türkiye’de iş yapmak isteyen bir çok Arap işadamı var.

Özellikle yeni açıklanan teşvik paketi ile birlikte Türkiye’ye olan yatırım ciddi oranda artacaktır” diye konuştu. 1.5 milyar dolar sermaye büyüklüğü olan Albaraka Bankacılık Grubu’nun bölgede aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 12 İslam ülkesinde faaliyetleri bulunuyor.

Sadece konuşuyoruz

İslam ülkelerinin arasındaki ticaret rakamlarının çok düşük olduğuna dikkat çeken Kamel, şunları söyledi: “İslam alemi olarak birbirimize destek olmamız gerekiyor. Ama İslam ülkelerindeki işadamları olarak biz çok fazla konuşmayı seviyoruz. İcraat yapılmıyor.

Türkiye aramızdaki en gelişmiş ülke. Kardeş ülke Türkiye’nin ekonomik anlamda liste başı olması bize mutluluk ve gurur veriyor. Türkiye’nin üye ülkelere bu konuda yol gösterici olması gerekiyor. İslam ülkeleri arasındaki ticaretin gelişmesi için çalışalım.”

Hürriyet

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209