Doğalgaza ve elektriğe zam şubatta mı?

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, "Bakan Şubat ayından itibaren elektrik ve doğalgaza büyük oranda zam geleceğinin müjdesini vermektedir" dedi.

Doğalgaza ve elektriğe zam şubatta mı?

 Enerji Bakanı Yıldız'ın "Ocak'ta zam yok" açıklamasını değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, "Bakan Şubat ayından itibaren elektrik ve doğalgaza büyük oranda zam geleceğinin müjdesini vermektedir" dedi. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, "Ocak ayında doğalgaza ve elektriğe zam yok" açıklamasıyla, Şubat ayından itibaren elektrik ve doğalgaza büyük oranda zam geleceğinin müjdesini verdiğini iddia etti.

Hamzaçebi, yaptığı yazılı açıklamada, Taner Yıldız'ın, Ocak ayında doğalgaza ve elektriğe zam yapılmayacağına ilişkin açıklamasının, tüketiciler açısından ilk bakışta sevindirici olmakla birlikte gerçek durumu yansıtmadığını söyledi.

"Sayın Bakan aslında Şubat ayından itibaren elektrik ve doğalgaza büyük oranda zam geleceğinin müjdesini vermektedir" diyen Hamzaçebi, Yıldız'ın, yaptığı açıklamayla, yetkisinin dışına çıktığını ve EPDK'nın yetkisini gaspettiğini iddia etti.

Hamzaçebi, yasalara göre bakanın fiyatlara müdahale yetkisi olmadığını, çünkü doğalgaz ve elektrik tarifelerini belirleme yetkisinin EPDK'ya ait olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu tarifeler, dağıtım şirketlerinden gelen talepler ve piyasa şartları değerlendirilerek EPDK tarafından oluşturulur. Gerçekte Sayın Bakan'ın yaptığı ise Şubat ayında gerçekleşecek zammın, 'Ocak ayında zam yok' diye sunulmasından başka bir şey değildir. Bu tam bir aldatmacadır. Ayrıca bir yandan elektrik dağıtım şirketlerini özelleştirip serbest piyasayı savunurken, diğer yandan 'zam yok' açıklaması yapmak tam bir çelişkidir. Bu nedenle asıl yetkili kurum olan EPDK'yı konu ile ilgili açıklama yapmaya davet ediyoruz.

Bir diğer konu da şudur: Doğalgaza 2011 Eylül ayından 2012 yılı sonuna kadar yapılan zammın toplamı yüzde 53'tür. Bu süre içinde memur maaşlarındaki artış ise toplam yüzde 8,2'dir. 2013 yılı memur maaşlarındaki artış da toplam yüzde 3 3'tür. Asgari ücretteki durum da bundan farklı değildir. Şimdi elektrik ve doğalgaz zammı ile yapılan, memur maaşlarındaki bu artışın geri alınmasıdır. Sırada sigara ve alkollü içkilere yılbaşında gelecek zam vardır."Dünya

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209