Devlet tezgahtar alacak!

Devlet, gümrüklerde yakalanan kaçak eşyaların satışını hızlandırmak için profesyonel tezgahtarlardan hizmet satın alacak.

Devlet tezgahtar alacak!

Erdoğan Süzer'in haberi 

Kaçak mal ve eşyaları bundan böyle asık suratlı memurlar değil, güler yüzlü tezgahtarlar satacak. Kamuda tezgahtar memur dönemi kapanıyor. Gümrüklerde yakalanan kaçak eşyaların düşük fiyatla satıldığı gümrük mağazalarında artık devlet memurları değil, profesyonel satış uzmanı tezgahtarlar görev yapacak. Kaçak mallar yakında internet üzerinden de vatandaşa sunulacak.

Performanslar düşük

Yeni uygulamaya Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın gümrük mağazalarına (TASİŞ) yaptığı ziyaret sonrasında karar verildi. Bakan Yazıcı, bir mağazaya yaptığı inceleme ziyareti sırasında memur tezgahtarların satış performansını beğenmedi. Yazıcı, memurlara çeşitli satış tekniklerini anlatıp yöntemlerin satış sırasında uygulanmasını istedi. Ancak memurlardan istenilen sonuç alınamadı. Bakan Yazıcı, karşılaştığı durum ve yeni yöntem hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

Nerdeyse kavga edecektik!

"Gümrük mağazalarımıza gittiğinizde memur zevksizliğini kolaylıkla görebilirsiniz. Ne yazık ki devlet memurundan iyi pazarlamacı, tezgahtar olmuyor. Bir malı satabilmek için çaba sarfetmek gerekir. O çabayı göremiyorsunuz. Neredeyse mağazadaki satıcıyla kavga edecektim. Tezgahtarlık, satış ve pazarlama apayrı bir iş. Mağazalarımızdaki binbir çeşit eşyanın satışını bundan böyle devlet memurlarıyla değil bizzat profesyonel tezgahtarlarla yapmak istiyoruz. Dışarıdan hizmet satın alacağız. Bu sayede satışlarımızın büyük miktarlarda artacağını düşünüyoruz."

70 milyon lira cirosu var

Bakanlık, kaçak gümrük eşyalarını halen İstanbul'da 2, Ankara ve Edirne'de de birer olmak üzere toplam 4 mağazada halka satışa sunuyor. Mağazaların yıllık cirosu geçen yıl 70 milyon liraya ulaştı. Devlet bu satışlar yoluyla net 21 milyon lira kâr etti. Yeni dönemde hem mağaza sayısı arttırılacak hem de internet üzerinden satış yapılacak. İnternet satışları için altyapı çalışmalarının başladığı ifade edildi.

3 liraya ayakkabı 2 liraya şapka

Gümrük mağazalarında markalı ürünlerden imitasyon sahte ürünlere, hiç kullanılmamış eşyalardan kullanılmış eşyalara; giysiden elektronik cihazlara kadar her türden eşya bulunuyor. Mağazalarda 3 liraya ayakkabı, 2 liraya şapka, 2,5 liraya kol saati, 10 liraya pantolon, 60 liraya mikro dalga fırın, 60 liraya televizyon bulmak mümkün. Bakan Hayati Yazıcı, Van depremi sonrasında vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için gümrük mağazalarında bulunan eşyalardan 30 konteynır malı Van'a gönderdiklerini söyledi.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209