BAKTAD Dubai Gıda Fuarını fethetti

Dubai’de düzenlenen Uluslararası gıda fuarına tanıtım amaçlı gezi düzenleyen BAKTAD, baklavanın tanıtılması ve ihracı noktasında çok önemli bağlantılar gerçekleştirdi.

BAKTAD Dubai Gıda Fuarını fethetti

Nedim Odabaş'ın haberi

Dubai’de düzenlenen Uluslararası gıda fuarına tanıtım amaçlı gezi düzenleyen BAKTAD, baklavanın tanıtılması ve ihracı noktasında çok önemli bağlantılar gerçekleştirdi. Fuarda baklavamızı tadan farklı kültürlerdeki katılımcılar, bu lezzetle tanışmanın ve pazarlamanın bağlantılarını kurdular.

BAKTAD (Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği) Dubai’de düzenlenen Uluslararası Gıda Fuarı’nda, ulusal markamız Baklava’yı tanıtma ve ihraç etme noktasında çok önemli bağlantılar gerçekleştirdi. BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım ve BAKTAD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaman, BAKTAD Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Karahan, Muhlis Okkıran, Ahmet Çelebi, Annan Öztürk ve BAKTAD Genel Koordinatörü Barış Yolgösteren’in katıldığı fuar özel gezi programında, Türkiye’nin en özel mutfak değeri baklava’nın farklı ülkelerdeki insanlara ve firmalara tanıtılması yönünde önemli adımlar atıldı. Gıda fuarındaki bir çok standda farklı kültürlere mensup insanlara baklavayı ikram ettiklerini, Türkiye’nin bu çok önemli değerinin uluslar arası arenada tüm kültürel nosyonlarıyla anlattıklarını ifade eden BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, “Bir çok ülkenin insanlarına baklavamızı ikram ettik, Şilili’re, Arap ülkelerine, Uzakdoğu Ülkelerine çok önemli lansmanlar gerçekleştirdik. Baklavaya ilgiyle yaklaşan değişik ülkelerin insanları, bu çok önemli değerle tanıştıkları için sevindiklerini, mutlu olduklarını, bu değerin kendi ülkelerinde de pazaralanması yönünde girişimde bulunmak istediklerini söylediler” dedi.

Yunanistan’ın baklavayı sahiplenme iddiasının artık bir kültürel hamleyle savuşturulduğunu, bu değerin özbeöz Türk malı olarak tescili noktasında son aşamaya gelindiğini ifade eden Yıldırım, “Türk mutfağı dünyanın en zengin mutfaklarından birisidir. Baklava’da Türk mutfağının en önemli değeridir. Bu değeri sahiplenmeye çalışmak, koskoca Türk kültürünü ve tarihini inkar etmek gibi abesle iştigaldir. Yunanlılar zaten baklavalarını bile İstanbul’dan alıp gitmektedirler” diye konuştu.

Baklavanın tanıtılması yönündeki faaliyetlerinin bundan sonra da süreceğini, bu önemli değerin gerek ulusal gerekse uluslar arası katma değer üretmesi noktasında çok önemli çıtalara ulaştırmak için gayret göstereceklerini söyleyen Yıldırım, “Kültürel değerlerimizin kuşaktan kuşağa aktarılması, zenginliklerimizin paylaşılması ve değerlerimizin benimsenmesi açısından BAKTAD olarak üzerimize düşen tüm yükümlülükleri yerine getireceğiz” açıklamasını yaptı.

 

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209