ASKON ANKARA’YA ÇIKARTMA YAPTI

ASKON Genel Başkanı Mustafa KOCA ve beraberindeki heyet 12 Ocak 2012 Cumartesi günü Çırağan Sarayında yapılacak ASKON 8.Olağan Genel Kurul ile ilgili, Ankara’ya ziyaret programı gerçekleştirdi.

ASKON ANKARA’YA ÇIKARTMA YAPTI

 Sayın Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın da iştirak edeceği ASKON 8. Olağan Genel kuruluna davet etmek ve davetiyeleri bizzat elden vermek amacıyla çeşitli bakanlara ziyaret programı yapan ASKON Heyeti; sırasıyla Ekonomi Bakanı M.Zafer ÇAĞLAYAN, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati YAZICI, Kalkınma Bakanı Cevdet YILMAZ, Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ ve Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER’i makamlarında ziyaret etti.

 

KOCA, ziyaretlerde ekonomiyle ilgili sıkıntıları bakanlarla paylaştıklarını ifade etti. KOCA yaptığı açıklamada ; “Ülkemiz her şeye rağmen ekonomik gelişimine devam etmektedir. Bunun en güzel örneğini ihracatta veriyoruz. Her şeye rağmen değişimin altında, hem küresel krizin stresini, hem terör belasının etkisini ve hem de komşularımızda yaşanan sıkıntıları kastediyorum. Eğer bu konularda da olumlu gelişmeleri yakalayabilirsek o zaman gerçekten ‘bizi tutana aşk olsun’ diyebileceğiz. 

 

Ekonomik krizin dünyayı etkilemeye devam ettiği bir düzlemde 12 aylık ihracatımızın 150 milyar doların üzerine çıkmış olması, 2023 hedeflerinin yakalanacağına en güzel delil teşkil etmektedir.

Avrupa krizden çıkamadı ve bizim ihracatımız ciddi anlamda bu bölgelere geriledi. Artık eskiden olduğu gibi ihracatımızın %55’lerini bu tarafa yapmıyoruz. Ancak yeni pazarlar bularak açıklarımız kapattık hatta atraksiyon dahi yapmayı başardık bu önemli bir gelişmedir.

Bizler ülkenin kılcal damarlarına kadar uzanan üreticileri olarak şartlarımızı, kapasitelerimizi zorlayıp bu hedefleri tutturmak için mücadele edeceğiz. Size düşen de bu ürettiklerimizi satabilmek için yepyeni yaklaşımlarla, yepyeni metotlarla bu ürettiklerimizi satmamıza yardımcı olmanızdır.  Satmamıza rehberlik etmenizdir.

 

Üçüncü çeyrekle ilgili olarak ortaya çıkan büyüme hızı beklentilerin de altında kaldı. Bu durum önemli bir sinyaldir. Ekonomi yönetiminin bu kadarını beklediğini sanmıyorum. Yani ekonomiyi daraltmak isterken kredileri aşağı çekmeye çalışırken bu kadar da olumsuz sayılabilecek bir sonuç gelmesini istemiş olabileceklerini düşünemiyorum. Ancak şu anda krizin en etkin olduğu yıl olan 2009 yılında düştüğümüz bir büyüme seviyesine düşmüş olduk. Bu sonuç güzel bir sonuç değil ve hep altını çizmeye çalıştığımız gibi, fazla büyümeden kaynaklı bir kısım riskleri kontrol altına alayım derken bu sefere küçülmenin getirdiği sıkıntılarla uğraşmak zorunda kalacağız.

Şimdiye kadar büyümeyi kontrol altında tutarak enflasyonu, kontrol ettik, paradoksal olarak işsizliği azalttık ancak her halde bu nokta bizi iyiden iyiye zorlayacak gibi” dedi. 

  ASKON Heyeti Ankara’daki görüşmelerden memnun ayrıldı.

   ASKON
  Anadolu Aslanları İşadamları Derneği

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209