Açık istifa dilekçesi ile işten atılamaz!

İş sözleşmesi yapılırken tarihsiz olarak hazırlanan istifa dilekçesi ile çalışanını atmaya kalkışan kurumun hilesi mahkemeye takıldı. Bir yıl sonra atılan imza adli tıpta çözüldü.

Açık istifa dilekçesi ile işten atılamaz!

Ömür Emlik'in haberi

Çalışana iyi haber... Bazı kurumlarda işe başlatılan kişilere 'tarihsiz istifa dilekçesi' imzalatma uygulamasına mahkemeden veto geldi.

Davaya konu olay şöyle gelişti: 2009'da Kırşehir Belediyesi'nde mühendis olarak işe giren Ö.Ü., 2010 yılının sonunda, 'kurumdan hiçbir hak ve alacağının bulunmadığını' belirten istifa dilekçesi göz önüne alınarak işten çıkarıldı. Söz konusu dilekçenin kendisine istifasından önce tarihsiz olarak imzalatıldığını savunan Ö. Ü. yapılan işlemi yargıya taşıdı.

ADLİ TIP: TARİH BAŞKA

Yozgat İdare Mahkemesi, dilekçede yer alan tarihin davacının kaleminden çıkıp çıkmadığını tespit için istifa dilekçesini Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. 10 Ağustos 2011 tarihli raporda 'Dilekçede siyah kalemle yazılmış rakamların davacının el ürünü olmadığı' yönünde görüş belirtildi.

Raporu dikkate alan mahkeme, Belediye'nin 'Ö.Ü. verdiği dilekçeyle tek taraflı olarak istifa etti' şeklindeki savunmasını haksız buldu. Davacının işten çıkarıldığı tarihten itibaren tüm maaşların hesaplanarak yasal faiziyle davacıya ödenmesine hükmedildi.

KARAR HUKUKA UYMAZ

Kararda şu ifadelere yer verildi: 'Rapor doğrultusunda istifa dilekçesinin sonradan işleme konmak üzere davacının özgür iradesi dışında 'tarihsiz ve imzalı' olarak alındığı sonucuna varılarak tesis edilen dava konusu işlemde hukuka uyarlılık bulunmamıştır.'

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209