Milli Eğitim'den sahte rapor uyarısı!

Milli Eğitim Bakanlığı, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'na girecek öğrenci ve velilerini sahte rapor konusunda uyardı.

Milli Eğitim'den sahte rapor uyarısı!

Bakanlık açıklamasında, “Sahte rapor alarak devamsızlık yapanlar ve buna müsamaha gösterenlere yönelik gerekli tedbirleri almaktadır.” denildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, SBS ve YGS'ye katılacak 8. ve 12. sınıf öğrencileri ve velileri tarafından resmi/özel sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan doktorlara okul yönetimlerine verilmek üzere sağlık raporu talebinde bulunulduğuna ilişkin çok sayıda şikayet başvurusu yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığımızın, öğrencilerimizin sahte sağlık raporu almaları ve sağlık kurum ve kuruluşlarına bu tür taleplerle gitmelerini onaylamadığı çok iyi bilinmektedir. Konuyla ilgili olarak yetkili mercilerimiz mevzuatımızın öngördüğü düzenlemeleri uygulama dışında, sahte rapor alarak devamsızlık yapanlar ve buna müsamaha gösterenlere yönelik gerekli tedbirleri almaktadır.” denildi.

CİHAN

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209